Elon Musk krijgt het zelf nog niet warm van Full Self-Driving (maar…)

Elektrische auto's Wesley Akkerman 25 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk heeft gezegd dat de huidige versie van Full Self-Driving Beta nog “niet goed” is, maar de volgende build moet wel goed zijn. Op moment van schrijven test Tesla, als fabrikant van autonome, elektrische auto’s, een versie van het zelfrijdende systeem dat een positieve indruk moet achterlaten bij gebruikers.

Het is geen geheim dat de Full Self-Driving (FSD) Beta van Tesla flink in de spotlight staat. Het gaat namelijk niet alleen om het ontwikkelen van een slim systeem dat auto’s echt autonoom maakt. Tesla laat gebruikers de software namelijk ook al jaren, tegen betaling, testen op de openbare wegen.

Elon Musk belooft nog wel eens wat

CEO Elon Musk heeft beloofd dat de FSD-software voor het einde van het jaar auto’s volledig zelfstandig maakt. Maar dat heeft de beste man al eens eerder beloofd, dus dergelijke woorden kun je met een korrel zout nemen. Al neemt dat niet weg dat Musk die ambitie vasthoudt en pas loslaat wanneer het hem gelukt is.

Hoe Tesla ervoor zorgt dat je elektrische auto minder snel gestolen wordt
Tesla Model 3 (Afbeelding: Tesla)

Tijdens de Tesla AI Day liet Musk weten dat hij er voorlopig nog niet is, maar dat er al wel progressie geboekt is. Tijdens het evenement rekruteerde hij tevens mensen die kunnen helpen bij de problemen waar Tesla tegenaan loopt. De software wordt daarnaast intern getest met een sloot aan eigen auto’s.

Onlangs vrijgegeven bèta

Tesla lanceerde onlangs nog een bèta-update voor gebruikers. Daarin stonden voor het eerst openbare releasenotes, waardoor we iets meer meekrijgen over het proces achter de schermen. Elon Musk laat erin weten nog niet tevreden te zijn met de huidige FSD-versie, maar in de toekomst wordt het allemaal beter.

Tesla Model Y komt eindelijk naar Nederland: binnenkort leverbaar

En de toekomst laat misschien niet lang op zich wachten, omdat hij daarmee FSD 9.3 bedoelt. Dat is een versie van het systeem dat nu intern getest wordt. Helaas heeft Elon Musk niet laten weten wanneer die versie beschikbaar is voor openbare testers. Maar als het goed is, duurt het allemaal niet lang meer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Electrek

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen