Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Rides 26 jul 2021

Full Self Driving Tesla heeft problemen met de maan (en zorgt voor gevaar)

Zelfrijdende auto’s zijn de toekomst, en dat merk je ook al in het heden. Steeds meer moderne vierwielers hebben nog maar amper hulp nodig van de chauffeur. Vooral de Full Self-Driving-software van Tesla maakt flinke indruk. Toch is ook deze futuristische functie nog lang niet perfect. Zo raakte onlangs één van Elon Musk’s auto’s in de war van de maan.

Jordan Nelson ontdekte dit probleem toen hij aan het rondrijden was in zijn Tesla. Hij schakelde de Full Self-Driving stand in en dacht rustig achterover te kunnen leunen. Toch werd het geen ontspannen ritje omdat zijn Tesla constant probeerde af te remmen, en dat terwijl er niks aan de hand was. De weg was vrij en er stonden geen verkeersborden waar de Tesla op kon reageren.

Tesla ziet maan aan voor stoplicht

Toch duurde het niet lang voordat Jordan doorhad waarom zijn Tesla iedere keer op de rem trapte. Op het scherm zag hij dat zijn elektrische auto iedere keer dacht dat er een verkeerslicht boven de weg hing die op oranje stond. Dit was niet het geval, maar er hing wel een ander oranje rondje in de lucht, namelijk de maan. In onderstaande video kun je het zien. Wij begrijpen wel dat de Tesla hierdoor in de war raakte.

Dit is nog redelijk onschuldig, maar het laat wel zien hoe belangrijk het is dat deze techniek foutloos werkt. Stel dat een zelfrijdende Tesla plotseling zonder reden op de rem trapt, dan kan het zijn dat een achterligger verrast wordt. Uiteraard moet je genoeg afstand houden, maar een vergissing of onoplettendheid kan er altijd insluipen.

Prijzige autopilot

Tesla heeft dus nog wel wat werk aan de winkel. Toch is de software inmiddels al zo goed dat deze momenteel wordt uitgerold. Tesla-bezitters kunnen aan de slag met de Full Self-Driving-software, maar dat is zeker niet goedkoop. De functie kost 10.000 dollar of 199 dollar per maand. En dat is nog niet alles. Elon Musk brak een belofte waardoor het voor velen nog duurder wordt

Tesla heeft geweldig nieuws voor iedereen met een elektrische auto

Dankzij de Full Self-Driving-software is een Tesla zo goed als zelfrijdend. Zonder jouw inbreng kan hij tussen de lijnen blijven, snelheid aanpassen, objecten omzeilen en van baan wisselen. Het gaat echter nog wel om een testversie, dus je moet altijd blijven opletten. Dat laatste is ook als de software helemaal af is een goed idee, anders krijg je dit soort bizarre taferelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Full Self Driving Tesla heeft problemen met de maan (en zorgt voor gevaar)
Sluiten