WhatsApp volgt de concurrentie en test veelgevraagde functionaliteit

Apps Wesley Akkerman 25 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp lijkt te werken aan een functionaliteit waar in andere sociale diensten al dankbaar gebruik van gemaakt wordt door gebruikers. Het gaat om zogeheten ‘berichtreacties’. Met zo’n reactie reageer je heel snel op een bericht door het een emoji te geven. Het is een leuke en gemakkelijke manier om de interactie op te zoeken in een chat.

Facebook, Instagram, Twitter en Signal: ze bieden berichtreacties allemaal aan. WhatsApp is dus één van de weinige echt grote spelers op de markt die deze optie nog niet heeft. Nu lijkt het erop dat de functie er toch aan komt. XDA Developers heeft daar namelijk aanwijzingen voor gevonden in de bèta van de app.

Berichtreacties in WhatsApp

Wanneer je voor het eerst een ‘berichtreactie’ ontvangt, dan brengt WhatsApp je daarvan op de hoogte met een speciale melding. In die melding staat dat je de app moet updaten om de reactie te kunnen zien. De functionaliteit komt uiteindelijk, wanneer het zover is, naar zowel Android als iOS toe.

Berichtreacties WhatsApp
Melding van eerste berichtreactie in WhatsApp (Afbeelding: WABetaInfo)

Ondanks het feit dat XDA Developers de functie gevonden heeft in een bèta, is de optie nog niet beschikbaar voor testers van het openbare programma. Het kan dus nog even duren voordat dergelijke testers ermee aan de slag kunnen. Het is niet duidelijk wanneer WhatsApp de functie officieel presenteert.

De functie liet lang op zich wachten

De functie ligt nu dus op de horizon van WhatsApp-updates, en gebruikers hebben er lang op moeten wachten. In 2017 introduceerde Facebook de optie in zijn Messenger-applicatie. Gebruikers kunnen daar snel een reactie geven middels een emoji op een bericht. Dat werkt snelle communicatie in de hand.

WhatsApp lijkt na jaren van afwezigheid eindelijk naar de iPad te komen

Met zo’n emoji kun je bijvoorbeeld laten zien dat je een bericht gelezen hebt. Of dat je bijvoorbeeld een leuk bedoelde opmerking grappig vindt. Steun betuigen is mogelijk, je boosheid aangeven kan en zo zijn er nog meer situaties die je kunt bedenken. Het wachten is nu op de update vanuit WhatsApp.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

XDA Developers

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen