Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 26 jul 2021

Dexter komt met een nieuw seizoen: dit moet je allemaal weten

Goed nieuws voor liefhebbers van de serie Dexter. Door middel van een trailer hebben de makers details prijsgegeven van de reboot.

De eerste aflevering van Dexter dateert alweer van 2006. In totaal werden er acht seizoenen van de serie gemaakt, toen deze stopte in 2013. Aankomend najaar kunnen we echter weer genieten van een nieuw seizoen van de bijzondere crime-serie. De makers hebben nu wat meer details bekendgemaakt.

Netflix in 2021: met deze codes haal je nog meer uit de streamingdienst

Dexter neemt een sprong in de tijd

Tijdens een interviewsessie met de makers deed schrijver Clyde Philips een bijzondere onthulling over de serie, meldt The Hollywood Reporter. Deze gaat niet meteen verder waar de makers stopten. Er zit een behoorlijke tijdsprong tussen het achtste en nieuwe negende seizoen. Niet alleen qua planning, maar ook in het verhaal zelf. In totaal zijn we 10 jaar verder. Bovendien gaat het dit keer om een miniserie.

Een nieuw decor

Wat ook verandert is de locatie van de serie. Deze speelt zich in het nieuwe seizoen af op een andere plaats dan Miami. Dexter bevindt zich nu in een plaatsje in de Amerikaanse staat Massachusetts. In de trailer lijkt dan ook veel het tegenovergestelde ten opzichte van de eerdere seizoenen.

In het nieuwe plaatsje gaat Dexter verder onder de naam Jim Lindsay. De naam is een eerbetoon aan schrijver Jeff Lindsay die het boek Darkly Dreaming Dexter schreef, waarop de serie is geïnspireerd.

Nieuwe gezichten in Dexter

Natuurlijk zien we in het nieuwe seizoen van de serie ook een aantal nieuwe acteurs. Een daarvan is Angela Bishop, die gespeeld wordt door Julia Jones. Het personage is de lokale politiechef. De spanning tussen haar en Dexter zal dan ook hoog oplopen, wat we ook al in de trailer zien. Naast Jones zijn er nog een aantal nieuwe leden in de cast waaronder Clancy Brown en Alano Miller.

Releasedatum

Veel details over het nieuwe deel is nog niet bekend. Wat de makers wel willen prijsgeven is dat het einde van de serie een enorme ophef zal opleveren. In een nieuwe trailer hebben de makers ook de releasedatum bekendgemaakt. Dexter: New Blood zal vanaf 7 november te zien zijn. Het is nog onbekend welke streamingdienst in Nederland de rechten binnenhengelt van de serie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Dexter komt met een nieuw seizoen: dit moet je allemaal weten
Sluiten