Disney+ komt met goedkoper abonnement, maar…

Films & Series Jeroen Kraak 18 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Disney+ timmert flink aan de weg en ziet steeds meer abonnees er bijkomen. Toch is dat niet genoeg, want er komt een nieuw goedkoper abonnement.

Als je fan bent van Marvel en Star Wars ben je haast wel veroordeeld aan Disney+. Op de streamingdienst zie je de nieuwste series van de franchises naast bijna alle films. Daarnaast is er natuurlijk ook veel content van 20th Century, Hulu en FX. Die content vind je allemaal op het kanaal Star. Om dat allemaal te kunnen zien betaal je nu 8,99 euro per maand, maar dat kan binnenkort goedkoper, meldt Variety.

Goedkoper kijken naar Disney+

Disney+ komt met een goedkoper abonnement, maar er zit helaas wel een addertje onder het gras. Als je goedkoper wil kijken, zal je wel reclames tussen de content moeten dulden. De hoeveelheid reclame is inmiddels ook al bekend. Je moet tijdens een uur kijken zo’n vier minuten geduld hebben.

Reclames bij streamingdiensten is niet nieuw, hoewel we het nog niet echt gewend zijn in Nederland. Op dit moment is Videoland de enige die een goedkoper abonnement aanbiedt met reclame daarin. Netflix gaat echter volgen. In de Verenigde Staten is het wel normaal. Daar hebben streamingdiensten als Peacock, Hulu en HBO Max lidmaatschappen met daarbij reclame. Met vier minuten aan reclame is Disney+ een van de streamingdiensten met de minste reclame.

Niet alle reclame toegestaan

Disney+ wil wel oppassen met wat voor soort reclames het toelaat op het platform. Het wil het imago van familievriendelijk graag behouden. Zo zal je geen drank- of politieke reclames tegenkomen. Ook zijn spotjes van de concurrentie niet welkom. Je zal dus geen aankondiging van de nieuwste Batman-film zien.

Ben je geïnteresseerd in een goedkoper Disney+-abonnement? Dan zal je nog even moeten wachten. Als eerste wordt het aan het eind van dit jaar uitgerold in de Verenigde Staten. Andere landen volgen in 2023. Hoeveel goedkoper het gaat worden is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen