Bitcoin lunch: prijs BTC en crypto daalt: verschuiving & Bitcoin key koersen

Tech Robert Kroes 18 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels zijn we weer toe aan de lunch en dus bekijken we de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarna zien we hoe er een machtsverschuiving binnen Bitcoin plaatsvindt. Wat zijn de gevolgen? Tot slot bekijken we de key koers voor Bitcoin op korte en langere termijn.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Live Bitcoin prijs daalt, prijzen top 25 crypto ook

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 28.741,13 ($ 29.922,97). Dit is 1,89% lager dan tijdens onze cryptolunch van gisteren.

Ook de prijzen van de top 25 cryptomunten dalen op een enkele uitzondering na. De grootste prijsstijging is momenteel voor Litecoin (LTC) met + 2,69%. Polkadot (DOT) noteert momenteel met -6,04% de grootste koersdaling van de top 25 cryptomunten. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle resultaten en live cryptoprijzen volgen.

Machtsverschuiving in Bitcoin: institutionele beleggers nemen over

Tot een aantal jaar geleden was de Bitcoin markt vooral een retail markt. De laatste jaren neemt het aantal institutionele beleggers toe. Het Amerikaanse MicroStrategy zorgde in 2020 voor een doorbraak van BTC als belegging voor institutionele beleggers.

Inmiddels zien we dat de institutionele beleggers bezig zijn de macht over te nemen als het om beleggen in Bitcoin gaat. Zo zien we aan de cijfers uit het eerste kwartaal dat retailbeleggers massaal afscheid nemen van Bitcoin. Het dagelijks handelsvolume op cryptobeurs Coinbase kwam bijvoorbeeld voor liefst 76% van institutionele beleggers.

Daarmee wordt de Bitcoin prijs ook in steeds grotere mate bepaald door institutionele beleggers en hun transacties. Dit kan bijvoorbeeld de toenemende correlatie met (tech) aandelen verklaren, maar ook het vervlakken van handelsvolume. Wellicht moeten we daarmee bezien of de indicatoren van technische analyses niet aan herijking toe zijn.

BTC prijs wordt bearish, wat denken investeerders?

Inmiddels ligt de koers van de Bitcoin weer onder de $ 30.000,-. Daarmee is de kans op een bearish koerspatroon (en dus prijsdaling) weer vergroot. Daarbij komt dat de rebound op het 76,4% Fibonacci retracement niveau niet gehaald is. Ook de RSI geeft een bearish indicatie voor de korte termijn.

Tot slot is het sentiment van investeerders nog niet optimaal. Dit blijkt bijvoorbeeld uit een poll die de Nederlandse analist PlanB hield. Daarin zien we dat de meerderheid van de ruim 109.000,- stemmers niet gelooft dat de laagste koers van het jaar tot nu toe ($ 25.400,-) de bodem van deze bear-cyclus is.

Deze Bitcoin koersen zijn key

Analisten richten zich nu dus op verschillende key koersen om de prijsbeweging van BTC in te kunnen schatten. Allereerst is daar natuurlijk het koersniveau van $ 30.000,-. Als de Bitcoin prijs daar weer boven komt kan de markt weer een (korte) bullish trend zien. Hiermee kan de BTC prijs oplopen naar $ 35.000,-.

In ander geval moeten we er rekening mee houden dat de Bitcoin prijs op korte termijn daalt naar de Fibonacci steunzone tussen $ 28.500,- en $ 27.700,-.  Als ook dit steunniveau niet sterk genoeg blijkt komt het laagste punt van dit jaar op $ 225.400,- weer in zicht.

Volgens experts lijkt de crypto crisis nog wel even aan te houden. Men verwacht dan ook dat we, voor we een bullish return zien eerst verder moeten dalen. Men schat dat de bodem van deze bear rally rond de top van 2017 ligt (dus rond $ 20.000,-).

Het blijft dus spannend op de cryptomarkt. Uiteraard blijven wij de ontwikkelingen volgen en verslaan. Blijf jij ons volgen?

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen