Crypto lunch: prijs Bitcoin + crypto stijgt, ETH, ADA & Android fraude alert

Tech Robert Kroes 17 mei 2022
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels is het weer lunchtijd, dus tijd voor de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna bekijken we actuele zorgen over Ethereum (ETH) en Cardano (ADA). We sluiten af met een fraude alert. Gebruikers van Android Apps moeten actie nemen.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto stijgen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 29.293,42 ($ 30.519,80). Dit is 1,88% hoger dan tijdens onze Bitcoin lunch van gisteren.

Ook voor de prijzen van de andere crypto uit de top 25 is het sentiment positief. We zien op dit moment op één uitzondering na alleen maar groene cijfers. De uitzondering is Leo Token (LEO), maar met -0,90% valt ook daar de schade mee. De grootste winst van de dag is op dit moment voor Cronos (CRO) met + 6,25%. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Ethereum (ETH) onder druk door komende verkoop 30.000 ETH crypto Vitalik Buterin?

Onder de volgers van Ethereum (ETH) is er  onrust uitgebroken door een transactie van Ethereum oprichter Vitalik Buterin. Hij verplaatste 30.000 ETH van zijn persoonlijke wallet naar de wallet die hij gebruikt voor verkopen en donaties. Als hij daadwerkelijk tot verkoop overgaat of de crypto doneert aan een of meer andere partijen die besluiten tot verkoop ontstaat er een groot aanbod en dat zal de prijs drukken.

Dit is natuurlijk geen goed nieuws, zeker niet omdat de koersverwachting voor de munt al bearish is. De crypto is namelijk in een ‘oversold’ positie, maar toch happen investeerders niet toe. Analist John Roque voorziet dan ook problemen en verwacht een koersval van liefst 80%. Daarmee zou de huidige Ethereum (ETH) prijs snel kunnen dalen naar $ 420,-.

Zorgen om Cardano (ADA) door whales

Grotere beleggers lijken het vertrouwen te verliezen in Cardano (ADA). Dit zien we door het aantal Cardano (ADA) crypto dat deze whales naar de beurs brengen. Zo daalt het Cardano ADA bezit bij houders van minimaal 10.000 en maximaal 100.000 ADA met 8,8%.

Ook de grotere whales (bezit tussen 100.000 en 1 miljoen ADA crypto) laten hun bezit los. Hier was de daling 4,7%. De bezitters van minimaal 1 en maximaal 10 miljoen ADA crypto verkopen ook, de daling is hier 1,89%.

Daarmee komt de bullish verwachting van Cardano (ADA), waar wij al kanttekeningen bij plaatsten, onder druk te staan. Ondanks dat de live Cardano (ADA) prijs met $ 0,583 2,55% stijgt in één dag houden analisten er rekening mee dat de crypto een ‘dagkaars’ onder $ 0,37 produceert. Als dat gebeurt is het bullish scenario voor Cardano (ADA) van tafel en moet men rekening houden met een crash van 22% en daarmee met een koersdoel op $ 0,307.

Fraude Alert voor crypto apps in Android

Onderzoekersplatform Trend Micro slaat alarm. Cybercriminelen hebben het wederom voorzien op inloggegevens en crypto. Met zogenoemde Facestealer spyware proberen zij toegang te krijgen tot jouw Facebook-account of private keys van crypto wallets.

Dit doen zij door de spyware te implementeren in apps uit de Google Play Store zoals VPN’s, Camera- en foto editing apps. Aangezien het bedrijf een scanning tool verkoopt verklappen zij niet welke apps precies verdacht zijn. Wel weten we dat het om 240 veel gebruikte en relatief simpele apps gaat. Daarnaast meldt het bedrijf dat Google inmiddels actie onderneemt om de kwaadaardige apps uit de Play Store te halen.

Voor de mensen die hun scanning tool niet willen gebruiken geven zij wel een uitgebreide uitleg en een aantal algemene tips om te voorkomen dat je kwaadaardige apps downloadt. Wees dus alert als je nieuwe apps installeert of net geïnstalleerd hebt. Controleer vóór gebruik de betrouwbaarheid van de makers en de reviews. Uiteraard kan je verder checken door de naam van de app en ontwikkelaar waar je over twijfelt te Googelen. Een gewaarschuwd mens telt immers altijd voor 2.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen