Jelle van Es
Jelle van Es Games 17 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Skyrim is compleet opnieuw gemaakt (en het ziet er fantastisch uit)

Vorig jaar vierde The Elder Scrolls V: Skyrim zijn tiende verjaardag. Sinds de lancering is de game op verschillende platformen verschenen. En als we kijken naar wat een nieuwe engine voor de game kan doen, zou het ons niet verbazen dat de ontwikkelaar ooit met een heuse Remake komt.

Deze Remake van Skyrim is er niet één die is gemaakt door de ontwikkelaar. Het is een zogenaamd fan-project van iemand die de game heeft vertaald naar de Unreal Engine 5. En als gevolg daarvan ziet de game er echt fantastisch uit.

Skyrim zoals je het nooit zag

De video van Skyrim op de Unreal Engine 5 is gedeeld op Reddit en hebben we hieronder ook in een embed. De video geeft je een redelijk beeld van hoe mooi de game kan zijn wanneer hij vandaag wordt uitgebracht. Wat de video mist zijn mensen, maar daar is waarschijnlijk bewust voor gekozen. De character-modellen zouden in zo’n fanmade remake er waarschijnlijk niet zo best uitzien. Maar buiten dat gegeven is het genieten geblazen.

In de remake van Skyrim zien we eigenlijk twee belangrijke elementen. Het begint in Riverwood, het eerste dorpje dat je tijdens je avontuur tegenkomt. Daar zie je bijvoorbeeld de rivier op een mooie manier kabbelen. Ook komen hier de diverse lichteffecten nog beter tot hun recht. Daarna gaat de game over naar de Western Watchtower in de buurt van Whiterun. Dat is zeg maar de plek waar je in de game de eerste draak tegenkomt.

De kracht van Unreal Engine 5

Deze video van Skyrim laat wel weer perfect zien waartoe de Unreal Engine 5 in staat. Dit gaat de engine zijn waar heel wat toekomstige games mee gemaakt gaan worden. Denk dan bijvoorbeeld aan de nieuwe The Witcher-game. Wil je meer lezen over alles dat met de klassieke game van Bethesda te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

CD Projekt werkt aan gloednieuwe game in The Witcher-franchise

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!