Disney+ neemt omstreden Netflix-maatregel over en dat is slecht nieuws

Films & Series Jeroen Kraak 28 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Netflix heeft het delen van wachtwoorden aan banden gelegd, waardoor je niet langer je account met anderen kunt delen. Bereid je voor, want nu neemt Disney+ dezelfde omstreden maatregel.

Het was voor veel mensen een enorme domper dat Netflix het delen van wachtwoorden aan banden legde. En als één schaap over de dam is, volgen er meer. Nu test Disney+ ook een soortgelijke maatregel.

@wantnl

iPhone 15 Pro Max heeft ZEVEN lenzen 🔥 #iphone15promax #iphonecamera #iphone #iphonetips #techtok

♬ original sound – WANT – WANT

Disney+ volgt het voorbeeld van Netflix

Aan al het goede komt helaas een einde. Wie herinnert zich nog van vroeger dat je cd’s van elkaar kopieerde, zodat je niet een vermogen hoefde uit te geven aan je muziekverzameling? Tegenwoordig doen we dat met streamingdiensten. Veel mensen delen hun abonnementen met anderen, zodat ze voor minder geld meer kunnen bekijken. Partijen zoals Netflix en Disney+ zijn daar natuurlijk niet blij mee, en dus worden er nu maatregelen genomen.

Als je een Netflix-abonnement hebt en dit deelt met anderen, verschijnt er een waarschuwing op het scherm en moet je je thuisadres bevestigen. Dit is bedoeld om te voorkomen dat niemand zijn abonnement meer deelt. Deze maatregel lijkt te werken, want de streamingdienst heeft nu meer leden. Disney+ ziet dat en wil nu hetzelfde doen.

Nederland is (nog) niet aan de beurt

Op dit moment zijn de algemene voorwaarden van Disney+ in Canada gewijzigd. Hierin wordt nu expliciet vermeld dat een abonnement niet buiten een huishouden gedeeld mag worden. Als dit wel gebeurt, zal Disney+ naar eigen zeggen een vergoeding invoeren voor extra leden die niet tot het huishouden behoren. Iets wat je dus ook kent van Netflix.

Toch is er een uitzondering: “Tenzij anders toegestaan door uw servicelaag.” Dit zou kunnen betekenen dat Disney+ ook nog met een ander type abonnement komt.

toy story 5, disney, pixar, woodyDeze nieuwe regels gaan van kracht op 1 november 2023 in Canada, en mogelijk zullen we dan voor het eerst de maatregelen in de praktijk zien. Als het in Canada werkt, komt het ongetwijfeld ook naar Nederland. We hebben dit natuurlijk ook gezien bij Netflix. Geen goed vooruitzicht dus als je je Disney+-abonnement deelt.

Waarom Marvel-fans extra moeten genieten van dat tweede Loki-seizoen

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen