Disney+ showt nieuwe beelden van Marvel-serie Loki

Films & Series Jeroen Kraak 6 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Loki moet de volgende knaller op Disney+ worden. De streamingdienst heeft een nieuwe teaser uitgebracht en laat zien wat we kunnen verwachten.

Sinds een aantal weken kunnen we genieten van The Falcon and the Winter Soldier. Het is na WandaVision de tweede Marvel-serie op Disney+. De derde titel staat al op het programma: Loki. De serie over de broer van Thor is vanaf 11 juni te zien op Disney+.

Loki komt eraan

Loki belooft een bijzondere serie te worden. We hebben natuurlijk nog allemaal de gebeurtenissen van Avengers: Endgame in het hoofd, waarbij meteen de aanleiding van de serie te zien was. Loki ontsnapt met de Tesseract. Die ontsnapping was alleen mogelijk door de Endgame tijdoverval waardoor hij zichzelf afsplitst van het originele verhaal waarbij hij gegrepen wordt door Thanos. Hoewel Loki een held werd in Phase 2 en 3, was dat in het begin niet het geval. Hij had duistere plannen om de wereld te veroveren.

Door het spelen met tijd in de laatste Marvel-films is er nog veel onduidelijk over Loki. Welke versie van de god van het misleiden gaan we in de nieuwe serie zien? Als we uit moeten gaan van de nieuwe trailer kan het verschillende kanten opgaan.

De gebeurtenissen in de nieuwe serie

Loki is gevangengenomen door de Time Variance Authority (TVA), de instantie in het MCU die de tijdlijn bewaakt. Hij zou die tijdlijn door het reizen met de Tesseract in gevaar hebben gebracht. Hij krijgt dan het aanbod om de TVA te helpen.

Tijdreizen is dus het grote thema in de nieuwe Loki. Daarbij is het dan ook niet ondenkbaar dat we verschillende versies van de god zullen zien. Het is zelfs mogelijk dat hij zichzelf tegenkomt tijdens zijn reizen. Gezien zijn eerdere rollen in de films kunnen het bijzondere ontmoetingen worden. De grootste vraag is natuurlijk: kan de TVA Loki vertrouwen, of krijgen ze een mes in hun rug?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen