Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 1 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Bekende Disney-sitcom uit de jaren ’90 krijgt nieuw deel

Ben je in de jaren ’90 opgegroeid? Dan ken je vast wel Smart Guy. Deze Disney-sitcom krijgt nu een reboot. Bij welke streamingdienst is nog de vraag.

De jaren ’90 zijn weer helemaal hot. Zo horen we in de muziek verschillende deuntjes uit de laatste jaren van het vorig decennium en zien we ook bekende programma’s terugkomen. Afgelopen weekend zagen we Friends: The Reunion en zijn er ook robots in de maak van The Fresh Prince of Bel-Air en Frasier. Nu mag ook een Disney-klassieker zich opmaken voor een nieuwe deal.

Smart Guy komt terug

Smart Guy komt terug op televisie. Deze sitcom is geproduceerd door Disney en was ook in Nederland te zien. De serie kent drie seizoenen en 51 afleveringen en ging over een hoogbegaafde jongen die op 10-jarige leeftijd op de middelbare school terugkomt. Dat zorgt natuurlijk voor een hoop bijzondere situaties.

De hoofdrol in de Disney-serie was voor Tahj Mowry. Hij doet nu opmerkelijke uitspraken tegen ET over de toekomst. Er komt namelijk een reboot aan. Wel zegt hij dat de serie zich nog bevindt in de vroege ontwikkeling. Mowry hoopt dat de gehele cast terugkeert in de reboot, maar zekerheid erover heeft hij niet.

Een nieuw deel van de Disney-serie

Volgens Mowry moet Smart Guy vooral gaan over hoofdpersonage T.J. Henderson. We moeten in het vervolg zien hoe het met Henderson afgaat in de Wereld als volwassene.

De oud-Disney-serie moet vertrouwt aanvoelen voor de oude fans maar ook toegankelijk zijn voor nieuwe. Om de aspiraties kracht bij te zetten, heeft het team ook al een schrijver aangetrokken.

Details nieuwe Space Jam met LeBron James lekken uit

Het is nog onbekend waar de reboot van Smart Guy wordt uitgezonden. Hoewel de serie oorspronkelijk gemaakt is door Disney, werd het in de jaren ’90 uitgezonden in de Verenigde Staten op het Warner Bros. Kanaal. Disney+ en HBO Max (eigendom van WarnerMedia) lijken dus de meest voor de hand liggende kandidaten, maar ook Paramount+ lijkt kans te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!