Far Cry 6 gaat niet dezelfde fout maken als Cyberpunk 2077

Games Jelle van Es 1 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Het ziet er naar uit dat Far Cry 6 één van de grootste games van dit najaar gaat worden. Maar Ubisoft lijkt te hebben geleerd van het verleden en niet dezelfde fout maken als Cyberpunk 2077 heeft gedaan.

Want voordat Cyberpunk 2077 werd uitgebracht, zagen we prachtige trailers. Die waren een stuk mooier dan de uiteindelijke game, waardoor consumenten boos werden en hun geld terug wilden. Voor dit project wil men een eerlijker verhaal vertellen.

Far Cry 6 heeft geleerd van Cyberpunk 2077

Far Cry 6 gaat een game worden die op verschillende platformen komt. In de gameplaybeelden van de game zagen we waarschijnlijk een versie die op de pc draaide of anders op een spelcomputer als de PlayStation 5 en Xbox Series X. Maar het grootste gedeelte van de gamers zal de game nog gaan spelen op de PlayStation 4 of de Xbox One. En dan wil je wel weten hoe de game er op die platformen uitziet.

Far Cry 6
Gaat niet dezelfde fouten maken (Afbeelding: Ubisoft)

En daarom zullen er voorafgaand aan de release van Far Cry 6 beelden getoond worden van de versie zoals die op de PlayStation 4 en Xbox One draait. Dat liet David Grivel van Ubisoft Toronto tegenover VGC weten. Tegelijkertijd liet hij weten dat de game goed draait op de oude generatie spelcomputers, waardoor je hem zonder al te veel problemen zou moeten draaien. Hoe goed dat uiteindelijk gaat zijn, dat is natuurlijk nog de vraag. Cyberpunk 2077 liet in elk geval zien dat de oudere spelcomputers qua kracht echt zwaar tekort kwamen, met alle gevolgen vandien. Via patches probeert de ontwikkelaar daarbij nog te redden wat er te redden valt.

4K 60fps op next-gen

Far Cry 6 zal op de PlayStation 5 en de Xbox Series X in elk geval maximaal gaan draaien. De game moet daarbij gebruik maken van een 4K-resolutie met 60fps. De game staat gepland voor 7 oktober. Naar aanleiding van de gameplaypresentatie schreven we dit achtergrondartikel.

Far Cry 6: alles wat je moet weten over deze veelbelovende game

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen