Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Gadgets 1 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Fitbit werkt aan slimme functie om de nachtrust van je partner te verbeteren

Fitbit-trackers krijgen binnenkort mogelijk de beschikking over een nieuwe functie: de mogelijkheid om gesnurk (en ander geluid) te detecteren. Dat is goed nieuws voor partners die last hebben van het gesnurk van de ander. Maar er zit nog een ander groot voordeel aan: dit kan een positief effect hebben op je gezondheid.

Uit de code van de app blijkt dat Fitbit dit wil bewerkstelligen door de microfoon op een tracker of smartwatch te gebruiken. Dan moet dat product van de fabrikant daar wel over beschikken. De tracker luistert dan naar het omgevingsgeluid en detecteer gesnurk. Dat gebeurt pas wanneer je in slaap gevallen bent; niet eerder.

Fitbit wil gesnurk aanpakken

Hoewel dit voordelen heeft, heeft dit ook nadelen. Niet alleen zal dit een aanslag zijn op de batterij in het apparaat, ook is het een eng idee dat er een apparaat heel de nacht meeluistert. De functie wordt in elk geval Snore & Noise Detect genoemd. Het gesnurk kan van jou of je partner opgevangen worden.

Fitbit snurken
De snurkdetecteerfunctie in de Fitbitapplicatie (Afbeelding: 9to5Google)

Zodra het geluid in een slaapkamer voorbij een bepaalde grens is, dan bepaalt het apparaat of het om gesnurk gaat of niet. Het apparaat kan niet horen wíe er snurkt. Ook wordt er aangeraden om geen white noise op de achtergrond te hebben en om je accu tenminste voor veertig procent opgeladen te hebben.

En als je snurkt, wat dan?

De screenshots die zijn gemaakt van de app, door 9to5Google, vertellen niet wat je moet doen met de nieuwe gegevens. Echter, omdat snurken kan duiden op een gezondheidsprobleem, kan het wel handig zijn om te weten dat het er is. Ook kan snurken een verstorend effect hebben op je belangrijke slaap.

Beter slapen met behulp van je smartphone: 5 tips voor een goede nachtrust

Het is vooralsnog onduidelijk of Google, als eigenaar, of Fitbit de functie nu test met een groep gebruikers. De functie is namelijk niet te vinden in de reguliere versie van de app, zonder dat je door hoepels springt. Het is dus nog even afwachten wat de fabbrikant hierover bekend gaat maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

9to5Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!