Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 4 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Disney en Sony wederom in gesprek over Spider-Man?

Een tijdje geleden verschenen overal berichten die beweerden dat Spider-Man voortaan niet meer in de films van het door Disney beheerde MCU (Marvel Cinematic Universe) te zien zal zijn. Dit omdat Sony niet meer zou willen dat Disney nog langer van haar personage gebruik zou maken. Al lijkt het er nu op dat de twee wederom met elkaar gaan onderhandelen.

Komt er alsnog een nieuwe deal tussen Disney en Sony?

Als jij het nieuws rondom superhelden een beetje in de gaten hebt gehouden dan heb je ongetwijfeld meegekregen dat er onenigheid is over de rechten van Spider-Man. Dit omdat Sony – die de rechten voor dit personage in handen heeft – niet langer wilt dat Disney er nog gebruik van maakt. Deze laatste is namelijk verantwoordelijk voor het Marvel Cinematic Universe, waar sinds 2014 ook Spider-Man in voorkomt.

Marvel rechten superhelden
Alle rechten voor de Live-Action personages van Marvel (Bron: The Geek Twins)

Het feit dat Disney ook van Spider-Man gebruik mocht maken, kwam voort uit een deal die het bedrijf met Sony had gesloten. Al leek daar onlangs dus een einde aan te komen.

Een recent gerucht wijst er echter op dat de twee partijen weer met elkaar in gesprek zijn. Al zouden er aan beide kanten flinke eisen zijn. Zo zou Disney voornamelijk weer geld willen, terwijl Sony wel interesse heeft om enkele MCU superhelden voor haar films te mogen gebruiken. Het blijkt dat ze met name hopen op Marvel personages als Nick Fury en Sam Wilson.

Spider-Man vs Venom

Er wordt aan de andere kant juist beweerd dat Disney er geen behoefte aan heeft om Venom in het Marvel Cinematic Universe te verwerken. Het gerucht gaat zelfs dat Spider-Man acteur Tom Holland meegewerkt heeft aan een cameo voor Venom, maar dat Disney de scène heeft laten schrappen.

Het is allemaal een hoop gedoe, maar wie weet dat er over een tijdje juist iets moois uit voortkomt. Als je wilt lezen welke Marvel films er voor de komende jaren op de planning staan dan kan dat in dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!