Drone-koning DJI geeft voorproefje op eerste elektrische fiets

Elektrische fietsen Jeroen Kraak 2 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

DJI ken je waarschijnlijk vooral van zijn drones en gimbals. Binnenkort kun je echter ook op een elektrische fiets van het merk rijden.

DJI is een van de grootste namen als het om drones gaat. Het bedrijf maakt zowel drones voor particulieren als voor hulpdiensten. Veel filmmakers gebruiken DJI vanwege de handige gimbals.

Maar nu gaat het bedrijf een compleet ander product maken. DJI heeft op Instagram de eerste beelden van een elektrische fiets geteaset.

De elektrische fiets van DJI

De overstap van drones en camera’s naar elektrische fietsen is niet een die je snel zou verwachten. Het doet dit dan ook niet onder de vertrouwde merknaam DJI, maar onder het merk Amflow Bikes.

Op dit moment laat het bedrijf nog niet veel los over hun eerste elektrische fiets. Deze zal waarschijnlijk voor het eerst te zien zijn tijdens het evenement Eurobike 2024, dat van 3 tot en met 7 juli wordt gehouden in de Messe in het Duitse Frankfurt.

Door een korte teaser weten we echter al één ding dat we kunnen verwachten. De elektrische fiets van DJI zal een middenmotor hebben van Avinox. Voor de rest is niets te zien in de teaser.

Toch is de stap naar elektrische fietsen niet helemaal nieuw. Vorig jaar gingen er al geruchten rond dat het bedrijf bezig was met een high-end elektrische fiets. Dit project zou al sinds 2020 lopen en kreeg de code EB mee. De man achter het project is Alexi Jia, een senior ingenieur die eerder al verantwoordelijk was voor de Running-rugzak stabilisator. Met de e-bike zou het mogelijk moeten zijn om zowel in de stad als off-road te rijden.

Problemen in de Verenigde Staten

Ondertussen heeft DJI ook de nodige problemen. Na TikTok-moederbedrijf ByteDance is het eveneens Chinese bedrijf DJI het doelwit van de Amerikaanse politiek. De VS wil de verkoop van drones van het merk aan banden leggen.

De overheid is bang dat de Chinese overheid achterdeurtjes in de software van de apparaten heeft, waardoor de nationale veiligheid in het geding kan komen. Overigens gaat dat verbod alleen over drones en niet over camera’s (en elektrische fietsen).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen