Nee, de Apple Watch Series 10 gaat geen iPhone X-moment opleveren

Apple Mark Hofman 2 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

De Apple Watch Series 10 moest het grootste herontwerp in zijn bestaan worden, maar verschillende bronnen komen nu met een tegengeluid. Wordt het een saaie bedoening?

Het moest het grootste herontwerp in de geschiedenis worden, maar de Apple Watch Series 10 wordt allesbehalve spannend. Volgens verschillende bronnen, waaronder analist Ming-Chi Kuo en Bloomberg (dat vorig jaar zelf nog het nieuws bracht), hoeven we geen iPhone X-moment meer te verwachten.

De Apple Watch Series 10 wordt naar verluidt een degelijke upgrade. De eerste gelekte beelden laten veel overeenkomsten met de Series 9 zien en Ming-Chi Kuo meldt een kleine wijziging in grootte. Het 41 mm-model wordt 45 mm en het 44 mm-model wordt 49 mm.

Herontwerp blijft uit voor Apple Watch Series 10

Niet 2024, maar 2025 moet het jaar worden van de Apple Watch. Hoewel de smartwatch dit jaar zijn tiende verjaardag viert, lijkt het Amerikaanse bedrijf van CEO Tim Cook er niet heel veel bijzonders mee te doen. De groottes wijzigen naar verluidt, maar het ontwerp zelf blijft praktisch hetzelfde.

De reden achter deze beslissing is niet duidelijk. Media als Bloomberg kunnen het natuurlijk bij het verkeerde eind hebben gehad, net als in 2021 het geval was. Toen werd verwacht dat de Apple Watch Series 7 een grote gedaanteverwisseling zou ondergaan. Het model zou naar verluidt voorzien zijn van platte randen, in plaats van de huidige gebogen versies.

Nee, de Apple Watch Series 10 gaat geen iPhone X-moment opleveren
(Afbeelding: 91Mobiles)

Het kan ook nog altijd zo zijn dat Apple wel plannen had voor een nieuw ontwerp, maar dat het bedrijf tegen problemen aanliep in de productie. Maar goed, dat blijft simpelweg koffiedik kijken.

iPhone X kreeg het wel voor elkaar

In 2017 wist Apple wel te verrassen met de tiende verjaardag van zijn smartphone. De iPhone X, die sinds deze week als vintage wordt beschouwd, was een compleet andere smartphone dan de iPhone 8 en 8 Plus.

Apple ruilde de knoppen in voor gebaren en trok het beeldscherm een stuk breder. Het was de eerste iPhone met een notch waar we in 2022 pas voor de eerste keer afscheid van namen. Daarbij was het voor de portemonnee overigens ook een klap. De iPhone X ging de boeken in als de eerste Apple-telefoon die internationaal gezien het prijskaartje van 1000 euro overschreed.

Zo’n moment hoeven we in 2024 dus niet te verwachten voor de Apple Watch, al kunnen ook deze bronnen het bij het verkeerde eind hebben. In september weten we het zeker. Tot die tijd is een korreltje zout geen overbodige luxe.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen