Jelle van Es
Jelle van Es Games 1 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Duitsers kunnen na 24 jaar deze Nintendo 64-klassieker spelen

Als je een fanatieke gamer bent en in Duitsland woont, dan heb je het niet makkelijk. Zeker wanneer je van games met actie houdt, want die worden regelmatig verbannen in het land. Zo ook deze klassieker op de Nintendo 64.

Het gaat om GoldenEye 007. De game die ontwikkelaar Rare op de kaart zette en één van de eerste grote FPS-successen op de spelcomputer was. Maar in Duitsland kon je deze Nintendo 64-game lang niet spelen. Daar is nu een einde aangekomen.

Nintendo 64-klassieker weer te spelen in Duitsland

De ban voor GoldenEye 007 op de Nintendo 64 gold destijds voor 25 jaar, waardoor de game eigenlijk pas volgend jaar weer legaal te spelen was. Maar volgens de Duitse versie van Eurogamer is de game nu iets eerder dan gepland van de lijst gehaald. Games die op die lijst staan, mogen niet verkocht worden aan kinderen en er mag ook geen reclame voor worden gemaakt. Kortom, je kunt games die op die lijst staan eigenlijk niet verkopen in Duitsland.

GoldenEye 007 Nintendo 64
GoldenEye 007 (Afbeelding: Nintendo)

Zoals gezegd zou de game volgend jaar automatisch van de lijst worden verwijderd. Doordat het nu vervroegd is, lijkt het er op dat Nintendo er plannen mee heeft. Sinds kort is het op de Nintendo Switch mogelijk om Nintendo 64-games te spelen. Daardoor is de kans aanwezig dat GoldenEye 007 uiteindelijk op die manier gespeeld kan worden. Het is een absolute klassieker en zou er dus goed bij passen. En dan wil je natuurlijk ook dat gamers in Duitsland er mee los kunnen gaan. Uiteraard is daar door Nintendo zelf nog niks over gezegd, waardoor het op dit moment puur gissen is.

Licentie-problemen

Naast het feit dat Duitsland roet in het eten kon gooien voor de heruitgave van deze Nintendo 64-klassieker, zit je ook nog met de problemen met rechten. Ooit was er een remake in de maken op de Xbox Live Arcade. Deze kwam echter nooit uit omdat er dus licentie problemen waren. Als deze game alsnog de weg vindt naar de Nintendo 64, dan mag dat een kleine overwinning genoemd worden.

Gamers niet blij met Nintendo 64 op de Nintendo Switch

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!