LEGO: 10 uiterst dure sets uit 2022 die we stiekem heel awesome vinden

Gadgets Dennis Mons 30 nov 2022
Leestijd: 4 minuten

Zoals we al eens hebben aangehaald: LEGO is niet bepaald de goedkoopste hobby. Zeker niet als je van plan bent een van deze pareltjes aan te schaffen. Deze nieuwe sets kosten namelijk een godsvermogen.

We zijn van mening dat je eens in de zoveel tijd heus wel eens een flinke duit neer mag tillen voor een cadeautje aan jezelf. Deze LEGO-sets zijn daar een heel goed voorbeeld van. Goedkoop zijn ze niet, maar deze sets uit 2022 zijn wel echt de moeite waard.

#1 Ferrari Daytona SP3 van LEGO

Deze Ferrari is qua prijs vergelijkbaar met de real life-versie, want goedkoop is ‘ie niet. Dit prachtige bouwsel is natuurlijk authentiek rood en met 3778 steentjes een fijne uitdaging. Om deze prachtige LEGO-bolide in huis te halen, dien je echter wel 309,99 euro neer te tellen.

LEGO
Prachtige bolide. (Afbeelding: LEGO)

#2 Harry Potters Hogwarts-kasteel

Het klassieke kasteel uit de Harry Potter-films heeft ook een hoog ‘GEEF’-gehalte. Dit enorme gebeuren is met 6020 stenen sowieso iets waar je wel even bezig mee bent. Dit gevaarte is in ieder geval te koop op de site van LEGO voor 369 euro.

LEGO
Gigantisch bouwsel. (Afbeelding: LEGO)

#3 Bestuurbare CAT D11-bulldozer

Veel stoerder dan dit worden LEGO-sets niet. Deze bulldozer is een flinke unit met 3854 steentjes. Het toffe is dat hij door middel van een app te besturen is. Wil je er thuis lekker mee gaan slopen dan kost je dat 371,95 euro.

LEGO
Dwars door alles heen raggen. (Afbeelding: LEGO)

#4 Harry Potters Hogwarts Express

De Harry Potter-trein is mogelijk net zo beroemd als het kasteel. Deze Collector’s Edition is een 1:32-replica van de echte stoomtrein. Het is met 5129 steentjes in ieder geval een flink bouwsel. Eenmaal in elkaar gezet is de filmtrein 1,18 meter lang. Dit gevaarte kost 550 euro.

LEGO Harry Potter
Op naar Howarts! (Afbeelding: LEGO)

#5 Colosseum

Dit legendarische gebouw is voor iedereen herkenbaar. Het Colosseum is met 9036 steentjes tevens een van de grootste LEGO-sets die je kan vinden. Daarnaast is het ook een van de moeilijkste om te bouwen. En nu we er over nadenken: het zou ook wel een toffe uitdaging zijn om dit amfitheater weer volledig te herstellen. Dan moet je er wel flink wat steentjes bij kopen. Dure grap want de set alleen al kost 640 euro.

LEGO Colosseum
Prachtig stukje geschiedenis. (Afbeelding: LEGO)

#6 Lamborghini Sián FKP 37

Ook deze awesome hypercar mag niet op de lijst ontbreken. Mocht je even niet een slordige 3,5 miljoen euro hebben liggen, dan is deze replica voor slechts 318,99 euro beter betaalbaar. En voor die prijs krijg je er zelfs een tas bij.

LEGO Lamborghini
Technisch vernuft. (Afbeelding: LEGO)

#7 LEGO-Baas boven LEGO-Baas: de Titanic

De Titanic is het bootje dat het Colosseum van de troon stootte als grootste set. Dit enorme schip- telt 54 steentjes meer, met een totaal van 9090 onderdelen. En voor 788,99 euro krijg je echt een bizar bouwsel met details als de hutten, de balzaal en eerste klasse eetzaal. Dat mag ook wel voor dat geld.

LEGOI Titanic
Ga vooral testen of ‘ie blijft drijven. (Afbeelding: LEGO)

#8 Imperial Star Destroyer

Zelfs als je 699,99 euro hebt liggen heb je (via LEGO) pech. De Imperial Star Destroyer is namelijk uitverkocht. Enorm zonde want de set is echt een aanrader om te bouwen. Met wat zoekwerk is ‘ie op Google zeker nog wel te vinden, maar dikke kans dat je er flink meer voor betaalt.

LEGO Star Wars
*neuriet de Imperial March* (Afbeelding: LEGO)

#9 Rondstampen met een enorme AT-AT

De op één na meest indrukwekkende LEGO-set gebaseerd op Star Wars is toch wel de enorme AT-AT. Dit intrigerende voertuig bestaat uit 6785 steentjes en kent absurd veel details. Je krijgt er zes minifigs bij maar er is binnenin ruimte voor maar liefst 40 personages. Dit gebeuren kost maar liefst 799,99 euro.

LEGO AT-AT
Wat een enorm gevaarte. (Afbeelding: LEGO)

#10 De HEILIGE LEGO GRAAL

Dit is zonder enige twijfel een heiligdom als het gaat om LEGO-bouwsels. De Millennium Falcon is gigantisch en met 7541 steentjes een héle pittige uitdaging. Heb je dit gebeuren eenmaal in elkaar gezet, kan je maar beter ruimte (lol) maken, want hij is 85 cm breed. Ook deze set is verre van goedkoop met een adviesprijs van 714,99 euro.

LEGO Star wars
De moeder der LEGO-sets. (Afbeelding: LEGO)

Zucht. Wat ons betreft blijven we toch wel zo’n kwijlend klein kind voor een etalageraam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen