Dyson werkt aan robotstofzuiger die het allergrootste probleem oplost

Smart Home Wesley Akkerman 6 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Dyson werkt mogelijk aan een robotstofzuiger die een bekend probleem oplost voor mensen die wonen in een huis met een… trap. De fabrikant staat bekend om zijn producten die vallen in de categorieën stofzuigers, luchtreinigingsventilatoren en slimme verlichting. Het huidige nieuws is voortgekomen uit onlangs opgedoken patenten van het Britse bedrijf.

Robotstofzuigers zijn handige hulpmiddelen voor in huis. Zeker in een smarthome, waar verschillende apparaten op elkaar reageren. Gaat de laatste persoon weg en valt het slimme deurslot in het slot? Dan gaat bijvoorbeeld de airco uit en de robotstofzuiger aan; van die dingen waar je dan niet meer over na hoeft te denken.

De Dyson loopt zelf de trap op

Behalve wanneer je een huis met een trap hebt, dan. Want dan moet je of een tweede robotstofzuiger kopen, dat dingen naar boven zeulen of handmatig stofzuigen. Geen ideale situaties wanneer je gewoon wil dat het huis zichzelf onderhoudt. Wellicht heeft Dyson de oplossing: een stofzuiger die zelf de trap op loopt.

Dyson patent
Patent van Dyson voor speciale robotstofzuiger (Afbeelding: IPO)

Zo’n soort robotstofzuiger wordt voorgesteld in onlangs opgedoken patenten. De robotstofzuiger is voorzien van een metalen arm en ‘tri-star’-wielen, waarmee het de trap trotseert. De arm duwt het apparaat omhoog wanneer er een trede geconstateerd wordt. Die arm kan tevens helpen met het schoonmaken.

Blijft dit een patent?

Wanneer er een patent opduikt van een bedrijf, dan plaats je daar altijd een kanttekening bij.  Het patent garandeert namelijk niet dat er ook daadwerkelijk een product uit voorkomt. Het betekent hooguit dat het bedrijf, in dit geval Dyson, een oplossing bedacht heeft voor een probleem en er dus mee bezig was.

Dyson V15 Detect: de stofzuiger van de toekomst is er nu

Het bedrijf is om commentaar gevraagd. En daaruit blijkt dat “Dyson veel patenten aanvraagt”. “Maar we geven nooit commentaar op producten die we wel of niet lanceren in de toekomst.” Voorlopig moeten we het dus doen met dit patent en het idee dat de robotstofzuiger mogelijk veel autonomer wordt dan nu het geval is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

IPO

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen