Eddie Murphy gaat samenwerken met deze grote streamingdienst

Films & Series Jeroen Kraak 23 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Eddie Murphy is een van de grootste komedieacteurs ooit. Nu heeft hij een nieuwe deal getekend met een grote streamingdienst.

Eddie Murphy ken je natuurlijk van een aantal grote films als Coming to America, The Nutty Professor, Dr. Dolittle en Beverly Hills Cop III. Het merendeel van die titels dateren natuurlijk al van wat langer geleden. Recent was hij natuurlijk niet al te veel te zien op het witte doek, maar dat gaat veranderen.

Coming 2 America geen succes

Recent zagen we Eddie Murphy natuurlijk in Coming 2 America. De film was de opvolger van de originele film die alweer dateerde uit 1988. De nieuwe film werd matig ontvangen. Op Rotten Tomatoes scoorde de film een rating van 49 procent en op IMDb ging het niet veel beter met een 5,3.

Eddie Murphy en Amazon Prime Video

Voor Eddie Murphy was het zijn eerste film voor streamingdienst Amazon Prime Video en die samenwerking lijkt naar meer te smaken. Hij heeft met Amazon een nieuwe deal ondertekend waarin staat dat hij nog eens drie films voor het platform gaat maken. Daar blijft het niet bij, want Amazon krijgt ook een zogenaamde first look-optie op films die Eddie Murphy wil gaan uitbrengen.

Amazon komt eindelijk met een releasedatum voor Lord of the Rings serie

Zulke deals zijn tegenwoordig vrij normaal voor streamingdiensten. Zo hebben bijvoorbeeld ook Apple TV+ en Netflix deals met bepaalde acteurs en filmmakers om exclusief films en series voor hun eigen streamingdienst te maken.

“Eddie is een legende, zowel voor als achter de camera. Met een onmiskenbare komische en dramatische genialiteit, levert hij consequent onderhoudende, originele verhalen en personages aan het wereldwijde publiek. We zijn verheugd om te helpen de traditie voort te zetten en Eddie officieel te verwelkomen in de Amazon-familie.”, vertelt Jennifer Salke, hoofd Amazon Studios.

Overigens komt er eerst nog een grote film van Eddie Murphy exlcusief naar Netflix. Eerder sloot bij de rode N een overeenkomst om een vierde deel van Beverly Hills Cop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen