Jelle van Es
Jelle van Es Games 23 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

VR-bril van Oculus in huis? Dan heeft Netflix iets leuks voor je!

Een VR-bril van Oculus kun je op veel manieren gebruiken. Zo kun je bepaalde games er mee gaan spelen, speciale videocontent bekijken en nog meer. Mocht je zo’n apparaat in huis hebben, dan heeft Netflix nu iets leuks voor je.

Netflix heeft namelijk een gratis game beschikbaar gesteld. En die kun je dus spelen wanneer je een Oculus VR-headset in je bezit hebt. Verwacht geen game om uren te spelen, maar aangezien het gratis is, is het zeker het proberen waard.

Netflix komt met gratis game voor Oculus VR

Het gaat om Eden Unearthed. Deze game voor de Oculus VR is gebaseerd op de originele anime serie Eden, die je kunt bekijken op Netflix. Mocht je de bril hebben, dan kun je de app hier scoren. De animatie neemt je mee na de aarde, maar dan zo’n duizend jaar nadat de mensen de planeet hebben verlaten. Er zijn nu alleen nog maar intelligente robots. Zij hebben een grote stad gebouwd genaamd Eden 3. In de game kun je plaats nemen op een futuristische motor en rijd je door een landschap. Het is dan zaak om enerzijds een hoge snelheid te behouden en anderzijds genoeg brandstof te verzamelen, zodat je kunt blijven rijden. Om een beetje een idee te krijgen van wat de game gaat zijn, kun je deze gameplayvideo bekijken.

De game zou overigens volgens de website al in april van dit jaar door Netflix zijn uitgebracht. Of dat ook het geval is en hij nu pas is ontdekt, dat is niet helemaal duidelijk. De store van Oculus indexeert op een iets andere manier, waardoor het zou kunnen dat we hem gewoon gemist hebben. Zoals gezegd is deze Netflix-game gratis en kun je hem dus makkelijk testen.

Meer games in de toekomst

Netflix heeft al eerder laten weten meer te willen doen met games. Zij willen in de toekomst bestaande series gaan gebruiken om games van te maken. Dat hebben ze al eerder gedaan in samenwerking met andere ontwikkelaars met Stranger Things. Maar dit zou de eerste game zijn die daadwerkelijk vanuit het bedrijf zelf is gemaakt.

Vijf redenen om de Oculus Quest 2 in huis te halen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!