Eerste Formule 1-game voor PS5 en Xbox Series X aangekondigd

Games Jelle van Es 16 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit weekend gaat het Formule 1-seizoen verder met een interessante race op het circuit van Imola. En deze zomer kun je die race en de vele andere races ook gaan naspelen op de PS5 en de Xbox Series X.

Want uitgever Electronic Arts en ontwikkelaar Codemasters hebben F1 2021 aangekondigd. De game komt deze zomer uit en wordt naast de andere platformen ook voor het eerst uitgebracht voor de PS5 en de Xbox Series X.

F1 2021 onder andere naar de PS5 en de Xbox Series X

Op vrijdag 16 juli kun je aan de slag met F1 2021. Naast de PS5 en de Xbox Series X, de platformen die nieuw zijn, komt de game ook uit op de PlayStation 4, Xbox One en de pc. De Nintendo Switch wordt andermaal overgeslagen. De game kent een aantal vernieuwingen ten op zichte van het vorige deel. Zo maken de circuits van Portimão, Imola en Jeddah hun opwachting in de game. Vorig jaar zat je met de ietwat rare situatie dat je bepaalde circuits in de game had, waar uiteindelijk helemaal niet op werd gereden en er circuits nieuw waren toegevoegd die nog niet in de game zaten. Dit jaar zou alles weer enigszins normaal moeten zijn. In de aankondingstrailer van de game zien we nog niks van de game zelf, maar wel van de stijl die de game gaat opzoeken,

De bovenstaande trailer laat de verhaalmodus van de PS5-game F1 2021 zien. De naam van de verhaalmodus is Braking Point en geeft je een reis van de Formule 2 naar de Formule 1. Daarbij moet je presteren op de baan, maar krijg je ook te maken met de strijd buiten de baan. Daarbij keert met Devon Butler, een personage die in F1 2019 werd geïntroduceerd terug.

Carrièremodus voor twee spelers

Daarnaast de krijgt de carrièremodus een update. Deze kun je namelijk online gaan spelen, waarbij je samen met een vriend of vriendin kunt gaan strijden. Elke coureur heeft de complete controle over hun hulpmiddelen waardoor spelers van elk niveau het tegen elkaar kunnen opnemen. Verder keert de Mijn Team-modus terug en is het andermaal mogelijk om split-screen voor twee spelers te kiezen. Wanneer je hem op de PS5 en Xbox Series X wil gaan spelen, dan krijg je te maken met kortere laadtijden en betere visuele prestaties.

[REVIEW] F1 2020: My Team is verrassend goed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen