Prime Video cancelt stilletjes de allereerste live-action Spider-Man serie

Films & Series Lucas van de Wetering 17 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Prime Video heeft zojuist stilletjes een Spider-Man serie gecanceld die al een paar jaar in productie was. En deze serie zou speciaal worden.

Spider-Man is in de afgelopen paar jaar uitgegroeid tot een van de meest uitgebreide superhelden in de filmindustrie. Zo is het karakter niet alleen gespeeld door drie verschillende acteurs, maar zijn er ook nog eens allerlei varianten van de superheld. Heel veel hiervan ontmoeten we in de Spider-verse films.

Prime Video heeft recent aangekondigd dat ze een van deze Spider-Man-varianten die we ontmoetten in Into The Spider-Verse zijn eigen serie krijgt; Spider-Noir. Maar wat Prime Video nog even stilhield is dat ze een andere Spider-Man-serie gecanceld hebben, terwijl deze al jaren in productie was. En om het nog erger te maken zou de gecancelde serie de allereerste live-action Spider-Man-serie worden.

De live-action Spider-Man-serie op Prime Video die we nooit krijgen

Sony was ondertussen al een paar jaar bezig met een nieuwe live-action Spider-Man-serie voor Prime Video; Silk: Spider Society. Deze serie zou een van de grootste en de allereerste live-action Spider-Man serie ooit moeten worden. Maar nu is er toch de keuze gemaakt om de serie te schrappen.

De annulering van Silk: Spider Society op Prime Video komt vooral door creatieve verschillen in het team. Ook is er een tijd niet aan scripts gewerkt. De showrunner van de serie, Angela Kang, heeft ook van hogere piefen moeten horen dat ze minder moest focussen op Silk.

Prime Video cancelt stilletjes de eerste live-action Spider-Man serie
Silk (Afbeelding: Marvel Fandom)

Silk: Spider Society

Het verhaal van Silk: Spider Society op Prime Video had zeker veel potentie. De serie zou zich focussen op Cindy Moon, oftwel Silk. Dit is een Koreaanse vrouwelijke spinnen-held die haar krachten krijgt van dezelfde spin als Peter Parker’s Spider-Man.

De serie op Prime Video zou Cindy Moon haar reis volgen terwijl ze ontsnapt uit gevangenschap en op zoek gaat naar haar vermiste familie. Tijdens dit avontuur zou ze ook nog moeten wennen aan het leven als Silk. Het verhaal zou een grote impact hebben gehad, het zou een van de eerste superhelden-verhalen worden met een Koreaans-Amerikaans hoofdpersonage.

Verder was het ook interessant geweest om haar connectie met Peter Parker te zien in de Prime Video-serie. In de stripboeken hebben Silk en Spider-Man een sterke connectie doordat ze gebeten zijn door dezelfde spin. Alleen in de comics bleef dit niet altijd even – hoe zeg je dat – kindvriendelijk.

De toekomst van Cindy Moon

Ook al heeft Prime Video Silk: Spider Society dus stiekempjes geschrapt, is er nog wel wat hoop dat we de Spider-Man serie ooit zullen zien. Sony Entertainment is wel van plan om de serie te verkopen aan een andere streamingsdienst.

Of we Silk: Spider Society ooit te zien gaan krijgen op een Disney+ blijft maar de vraag. Wel zou het interessant zijn om te zien hoe het karakter verwerkt zou worden in het MCU. Vooral met Tom Holland’s Spider-Man en al zijn problemen.

Het is zeker teleurstellend dat Prime Video er na meerdere jaren productie voor heeft gekozen om de eerste live-action Spider-Man serie stilletjes te cancelen. Wel is het fijn om te weten dat er toch nog hoop is. En dat we Silk: Spider Society wellicht te zien krijgen. Het verhaal heeft veel potentie.

Amazon Prime Video en Nicolas Cage geven Spidey-fans precies wat ze willen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen