Rocket Lab maakt zich klaar voor eerste missie van 2021: dit kunnen we verwachten

Wetenschap Sam Dille 19 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Rocket Lab, een van de meest pittige nieuwkomers in het ruimtebranche, is klaar voor haar eerste missie van 2021. De aftrap van een spannend jaar voor het ruimtevaartbedrijf.

De startup, gevestigd in de VS en Nieuw-Zeeland, zal dinsdagnacht een van zijn Electron-raketten in een baan om de aarde lanceren. Het ruimtevaartbedrijf was eerst van plan om vrijdagnacht de raket te lanceren, maar stelde dit uit na technische problemen.

‘Another One Leaves the Crust’

Dit is de achtiende missie voor Rocket Lab en heeft de naam Another One Leaves the Crust gekregen. De lading die naar de ruimte wordt gelanceerd, is een microsatelliet voor OHB Group, een Duits bedrijf dat zich richt op lucht-, ruimtevaart en defensie. Dit wordt een vrij routinematige lancering voor Rocket Lab. Het bedrijf is er namelijk in geslaagd om een niche te creëren door lanceringsdiensten voor kleinere satellieten te bieden. Een heel ander beeld dan corncurenten als SpaceX en United Launch Alliance met veel grotere raketten.

Nieuwe plannen voor Rocket Lab

Rocket Lab heeft echter een aantal interessante plannen in de maak. Een van deze ideeën is om uiteindelijk raketboosters te hergebruiken door ze in de lucht te vangen met behulp van parachutes en een helikopter. Another One Leaves the Crust heeft een lanceringsvenster van 90 minuten vanaf 7.45 uur. PT dinsdag tot 21:00 uur woensdag. Echte liefhebbers kunnen de missie volgen via een livestream op CNET.

Rocket Lab is een Amerikaans ruimtevaarbedrijf dat is opgericht in 2006. Het bedrijf is gespecialiseerd in het lanceren en produceren van lichte satellieten. Het bedrijf staat onder leiding van CEO Peter Beck.

Natuurlijk is dit niet de enige missie waar we naar uit kijken. Benieuwd naar wat er in 2021 nog meer te wachten staat op het gebied van ruimtevaart? Check dan zeker even de zes opvallendste ruimtemissies om naar uit te kijken in het aankomende jaar!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen