Makers van La Casa de Papel komen met nieuwe serie op Netflix

Films & Series Jeroen Kraak 19 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Ben je fan La Casa de Papel? Dan kun je binnenkort genieten van een nieuwe serie op Netflix. Het wordt gemaakt door dezelfde mensen.

La Casa de Papel is een enorme hit op Netflix. De Spaanse original zit vol spanning en kent een goed verhaal. De serie is zelfs zo populair dat het van Netflix een remake in het Koreaans krijgt. Toch is er slecht nieuws voor de fans van de serie, aangezien het vijfde seizoen van de avonturen van de professor mogelijk de laatste is. Deze moet ergens in 2021 uitkomen.

Sky Rojo komt eraan

De grote vraag is dan natuurlijk waar je jezelf wel mee moet gaan vermaken als La Casa de Papel er niet meer is. Dat zou je kunnen doen met de serie White Lines van dezelfde bedenker, maar deze wist niet echt hoge ogen te gooien. Toch doen Álex Pina en Esther Martinez Lobato een nieuwe poging. Zij komen met de actieserie Sky Rojo.

Netflix beschrijft de nieuwe serie van de makers van La Casa de Papel als eentje met donkere humor, een gezonde dosis actie en pure adrenaline. Wat meteen opvalt is dat de afleveringen van Sky Rojo veel korter zijn dan die van de serie over de bankoverval. Eén episode duurt maar 25 minuten.

Een hectische roadtrip

Sky Rojo gaat over drie vrouwen die hun huidige bestaan in de Las Novias Club ontvluchten en op zoek gaan naar vrijheid. Ondertussen worden ze achternagezeten door hun pooier Romeo en zijn handlangers Moisés en Christian. Het gevolg is een hectische en chaotische roadtrip waar ze allerlei gevaren tegen komen waarbij elke seconde de laatste van hun leven kan zijn. Hun vriendschap wordt daardoor sterker en samen proberen ze hun leven opnieuw op te bouwen.

Niet zo lang wachten als op La Casa de Papel

Hoewel de serie is gemaakt door de makers van La Casa de Papel, zien we verder geen bekende gezichten in de serie. De hoofdrollen zijn voor Verónica Sánchez (The Pier), Asier Etxeandia (Pain and Glory), Miguel Ángel Silvestre (Velvet) en Lali Espósito (Casi Ángeles).

Op Sky Rojo hoeven we niet zo lang te wachten als op het nieuwe seizoen van La Casa de Papel. Het eerste seizoen is te zien vanaf 19 maart. In totaal heeft Netflix twee seizoenen van de serie besteld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen