Jelle van Es
Jelle van Es Games 2 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit is de eerste Sony-game die op de Xbox gaat komen

Wanneer je aan games denkt van Sony, dan gaan de gedachten al snel uit naar de PlayStation 4 en PlayStation 5. En ja, er komen ook wat games uit op de pc en de smartphone. Maar een Sony-game op de Xbox? Dat is toch wel een vreemde.

Toch gaat het dit jaar gebeuren met de game MLB The Show 21. Deze basebal-game is jarenlang een exclusieve titel voor Sony geworden en wordt ook intern gemaakt. En toch komt de game dit jaar voor het eerst uit op de Xbox.

Sony-game MLB The Show 21 op de Xbox

Dit heeft te maken met de nieuwe afspraken die Sony vorig jaar had gemaakt met de MLB, die over de sport in de Verenigde Staten gaat. De licentie verliep en Sony had op dat moment twee keuzes. Of het zou gaan stoppen met de MLB-reeks op basis van de licentie. Of het nieuwe deel moest multiplatform gaan worden, zodat meer gamers er van konden genieten. Want ergens was het wel gek dat zo’n grote sportgame niet beschikbaar was op de Xbox. Dat kun je je met een game als FIFA niet voorstellen. Sony koos uiteindelijk eieren voor zijn geld, waardoor je nu dus met de aparte situatie zit dat Sony een game uitgeeft op het platform van Microsoft.

MLB The Show 21 komt zodoende naast de PlayStation 4 en 5 ook uit op de Xbox One en de Series X. En dat is wat mij betreft uitstekend nieuws. MLB The Show 20 liet vorig jaar zien dat het een uitstekende gamereeks was, die ook tof is als je helemaal niks met de sport hebt. Ik heb er echt heel erg veel uur ingestoken en daardoor wat meer liefde gekregen voor wat de MLB te bieden heeft. Hopelijk gaat dit deel daar ook voor zorgen.

Microsoft-games straks ook op de PS5?

Nu zou het natuurlijk voor PlayStation-bezitters fijn zijn als games ook de andere weg gaan bewnadelen. Die kans lijkt echter klein. Enkel de games die door Bethesda worden gemaakt zouden eventueel op het PlayStation-platform worden uitgebracht. Ghostwire Tokyo en Deathloop zijn games die voor de PS5 zijn onthuld. Of die ook nog komen is de vraag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!