Hou voorlopig geen rekening met een Nintendo Switch Pro

De Nintendo Switch is een fijne spelcomputer waar heel wat games op beschikbaar zijn. Toch heeft de spelcomputer één nadeel en dat is dat hij qua hardware niet heel erg krachtig is. Een Nintendo Switch Pro zou daar verandering in moeten brengen.

Er zijn al lang geruchten over de ontwikkeling van een Nintendo Switch Pro. En dat zou ook niet heel erg gek zijn, aangezien Nintendo in het verleden wel vaker sterkere versies van bijvoorbeeld de Nintendo 3DS heeft uitgegeven. Maar op korte termijn hoef je dat niet te verwachten.

Voorlopig geen Nintendo Switch Pro

Deze week werden door Nintendo de nieuwste kwartaalcijfers naar buiten gebracht. Daaruit bleek dat het goed gaat met het bedrijf. De spelcomputer verkoopt erg goed en is inmiddels de Nintendo 3DS in verkochte aantallen voorbij gegaan. En voorlopig lijkt het succes niet te stoppen. En dat is dan weer slecht nieuws voor de plannen rondom een Nintendo Switch Pro. Want zolang men al de grootste moeite heeft om aan de vraag te voldoen, is de kans klein dat men met een nieuw model komt.

Na de presentatie van de kwartaalcijfers was er ruimte voor het stellen van wat vragen aan de mensen van Nintendo. Onder andere Takashi Mochizuki van Bloomberg was daarbij aanwezig. En die liet weten dat er gevraagd werd naar de plannen rondom een Nintendo Switch Pro. En daaruit bleek dat die voorlopig nog niet op de planning staat.

Geduld

Uit het antwoord blijkt dat Nintendo dus geen plan heeft om in dit huidige financiële jaar, dat loopt tot en met 31 maart 2021, een aankondiging te doen rondom een Nintendo Switch Pro. Maar het zou wel kunnen dat we in het volgende jaar die aankondiging kunnen verwachten. Tot die tijd moeten we het doen met het huidige model, die in verschillende varianten wordt uitgebracht.

Reageer op artikel:
Hou voorlopig geen rekening met een Nintendo Switch Pro
Sluiten