Elden Ring-spelers op de PlayStation 5: let op deze vervelende bug

Games Jelle van Es 28 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Elden Ring is eind vorige week uitgebracht en is een enorme hit. Zeker nu veel gamers, waaronder zij op de PlayStation 5, er mee los kunnen gaan, zie je wat voor mogelijkheden er allemaal zijn.

Maar er komen daarmee ook wat problemen aan het licht. Mocht je Elden Ring spelen op de PlayStation 5, dan kun je tegen een bug aanlopen die er voor zorgt dat je game niet op de juiste manier savet. En dat is zeker in een game als deze erg belangrijk.

Elden Ring-problemen op de PlayStation 5

Op hun eigen blog heeft uitgever Bandai Namco het probleem van Elden Ring op de PlayStation 5 benoemd. Je savefile kan in sommige gevallen niet goed worden verwerkt wanneer je tijdens het spelen de spelcomputer opeens uitzet of hem in de slaapstand plaatst. In dat geval wordt de game wellicht niet op de juiste manier opgeslagen en kun je bepaalde voortgang kwijtraken. Zeker wanneer je op dat moment een goed gevulde portemonnee had, is dat erg frustrerend.

Elden Ring Skyrim
Genieten (Afbeelding: Bandai Namco)

Er wordt door de ontwikkelaar gewerkt aan een patch die deze problemen met Elden Ring op de PlayStation 5 moet voorkomen. Maar tot die tijd laat het bedrijf weten dat je de game echt op de goede manier moet afsluiten om geen problemen te krijgen. Dat betekent dus dat wanneer je klaar bent, je in het menu moet kiezen om de game af te sluiten. Als je dan terugkeert in het hoofdmenu, dan is de game op de juiste manier opgeslagen en kun je de spelcomputer op de juiste manier afsluiten.

Framerate problemen

Naast deze bug van Elden Ring op de PlayStation 5, kent de game op bepaalde platformen ook wat gedoe met de framerate. Vooral op de pc heeft hij daar last van. Ook hier wordt aangewerkt. Mocht je de pc-versie van de game spelen, dan raadt de uitgever aan om even goed te kijken of je graphics card drivers up to date zijn. Dat zou in sommige gevallen de problemen verhelpen. Wil je weten wat wij van de game vinden? Lees dan hier onze review.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen