Is Elden Ring nu wel of niet te spelen via de Xbox Game Pass?

Games Mark Hofman 12 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Er heerst verwarring bij abonnees van Xbox Game Pass. Op social media werd een screenshot gedeeld waarin duidelijk te zien was dat Elden Ring, de beste game van het afgelopen jaar, speelbaar zou zijn. Eenmaal in de dienst zelf is er echter geen spoor van de titel te bekennen.

De grote vraagt die overal heerst is: waar komt de screenshot, die wel echt was, eigenlijk vandaan en is de game nu wel of niet te spelen? Ik pak mijn vergrootglas, doe een raar hoedje op en ga als een ware Sherlock Holmes op onderzoek uit. (Klinkt indrukwekkend, valt wel mee.)

Elden Ring wel of niet op Xbox Game Pass

Gameliefhebbers die deze week naar de (beta)website van Microsoft Cloud Gaming gingen, kwamen een zeer opvallende titel tegen. Tussen de beschikbare games voor de Xbox Game Pass was opeens Elden Ring te vinden. Screenshots vlogen als dolle dwazen over het internet en wisten een hoop abonnees vol enthousiasme achter te laten. Al staat de titel op de dienst zelf nog altijd niet tussen het aanbod.

Helaas ging het om een fout. Microsoft liet tegenover Eurogamer weten dat er een bug in het systeem zat, waardoor bepaalde titels onterecht tussen het aanbod te zien waren. Inmiddels zijn alle verwijzingen naar Elden Ring verdwenen, MAAR!

Elden Ring, Xbox Game Pass, Microsoft
Staat ‘ie hoor (Afbeelding: Klobrille)

GamesCom, de grootste gamebeurs van Europa, staat op het punt van beginnen. Microsoft is volop aanwezig en liet eerder zelfs al weten dat het de nodige wijzingen doorvoert in de Xbox Game Pass. Zo kunnen consumenten bijvoorbeeld bepaalde games streamen via Cloud Gaming, zelfs als ze geen onderdeel zijn van Game Pass. De kans dat Elden Ring daar tussen zit is, gezien de screenshot, vrij groot.

Hoe zit het met Grand Theft Auto V?

Naast Elden Ring dook afgelopen week ook de titel Grand Theft Auto V op. Waar verbazing over die eerste titel vrij groot is, was er over die tweede iets minder enthousiasme. Uiteraard is het leuk om de game uit 2013 nog eens uitgebreid te spelen, maar het is een game uit 2013…

Inmiddels is ook deze naam uit de catalogus verdwenen en geldt praktisch hetzelfde. De kans is aanwezig dat we tijdens GamesCom 2022 meer te horen krijgen. We wachten geduldig af.

Jezelf in de tussentijd vermaken met een aantal andere games? Hieronder zetten we een aantal toffe titels voor je op een rij!

Xbox Game Pass: dit zijn de 10 beste games die je nu kunt spelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen