Electronic Arts haalt stekker uit belangrijk jaarlijks evenement

Games Jelle van Es 16 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Electronic Arts is één van de grotere uitgevers op het gebied van games. Je kent ze onder andere van de games uit de FIFA-reeks, de Battlefield-games en tegenwoordig ook de F1-games. Ook zijn ze verantwoordelijk voor heel wat mooie avonturengames.

Vaak presenteert Electronic Arts in de zomer hun nieuwe plannen voor het aankomende jaar. Dat gebeurt tijdens de EA Play. Vroeger vond dat plaats rondom de E3, maar sinds dat evenement eigenlijk alleen maar digitaal werd gehouden, besloot de uitgever dat los te koppelen. Maar voor dit jaar zijn de plannen anders.

Electronic Arts trekt stekker uit jaarlijks evenement

Want voor dit jaar staat er geen EA Play gepland. Electronic Arts laat tegenover IGN weten dat het evenement voor dit jaar wordt geschrapt. Dat zou te maken hebben met het feit dat de uitgever het fijner vindt om de games te tonen op het moment dat games ook echt ver gevorderd zijn. Daardoor zou het best goed kunnen dat het bedrijf er voor kiest om in de nabije toekomst meerdere kleinere evenementen te houden. Een beetje te vergelijken met wat PlayStation doet met hun State of Play of Nintendo met hun Nintendo Direct. Dat zijn inmiddels vaste online evenementen waarbij een aantal of een enkele game in de picture komt te staan.

EA Play
EA Play (Afbeelding: Electronic Arts)

Wat dat betreft zou het goed kunnen dat Electronic Arts er in de toekomst voor kiest om verschillende games hun eigen EA Play te geven. Dus op het moment dat een game als FIFA 23 ver gevorderd is, dan zou het goed kunnen dat die game een eigen videospecial krijgt, waarbij gamers tegelijkertijd kunnen zien wat de verschillende verbeteringen zijn. Dat werkt vaak net iets beter dan een simpele trailer uit te geven. Je maakt er simpelweg iets meer van en daardoor is de buzz rond de game vaak groter.

Begon in 2016

Oorspronkelijk hield Electronic Arts altijd hun persconferentie rondom de E3. Maar in 2016 stapte het bedrijf daar vanaf en kwam het met hun eigen EA Play. Die werd uiteindelijk ook buiten de beurs om gehouden, waardoor gamers in Los Angeles de games van de uitgever konden proberen. Maar met de uitbraak van COVID-19 werd het snel al een online-only evenement.

FIFA 23 komt met een zeer welkome verbetering

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen