Elektrisch is de toekomst: het meest indrukwekkende veerpontje ter wereld

Elektrische auto's Lisanne Beijen 1 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

De fiets, auto en scooter hebben tegenwoordig allemaal een elektrische variant. Dit zijn gelukkig niet de enige vervoersmiddelen die een nodige innovatieslag ondergaan. Regent, een bedrijf uit het Amerikaanse Boston, heeft een futuristisch elektrisch alternatief ontwikkeld op het welbekende pontje en de veerboot.

Het pontje 3.0 van Regent, met de officiële naam ‘Seaglider’, is haast niet te onderscheiden van een ruimteschip. Dit innovatieve vervoersmiddel vliegt, als het aan Regent ligt, al in 2025 veerboten en -ponten voorbij.

Innovatief elektrisch voertuig voor op, aan en boven het water

De elektrische Seaglider een vervoermiddel voor gebieden aan het water. Het zal echter niet op het water varen maar er vlak boven vliegen.

De knappe koppen achter deze Seaglider zijn geen onbekenden in de wereld van de luchtvaart. De oprichters Billy Thalheimer en Michael Klinker zijn beide alumni van het gerenommeerde MIT en deden beide ervaring op in luchtvaartbedrijven waaronder Aurora Flight Sciences, een innovatief bedrijf gesubsidieerd door Boeing.

elektrisch veerboot seaglider
Seaglider (Afbeelding: Regent)

Thalheimer en Klinker bundelden hun krachten en ontwikkelden een betaalbaar passagiersvoertuig dat bijvoorbeeld tussen steden als Boston en New York, en Los Angeles en San Francisco kan reizen. Het resultaat is een vliegend elektrisch voertuig dat het comfort en gemak biedt van een vliegtuig en net zo betaalbaar is als een veerpont of boot. Dit innovatieve elektrische vervoermiddel vervoert zijn passagiers en bagage tot een afstand van 290 kilometer met een snelheid van 290 kilometer per uur. Vliegensvlug dus. De Seaglider moet worden ingezet als commercieel transportmiddel.

Hoe werkt deze ‘veerboot’?

Regent’s Seaglider functioneert op een manier die vergelijkbaar is met een hovercraft. Hij vliegt op een soort kussen van lucht dat wordt gecreëerd met behulp van perslucht tussen de vleugels en het water. Het aerodynamische voertuig vliegt hierdoor op een veilige afstand van het water. Daarnaast heeft het door de kleine afstand tot het water een grotere actieradius (twee keer zo groot) in verhouding tot die van een elektrisch vliegtuig.

Nu al enorm populair

Regent heeft al voor meer dan 380 miljoen euro aan orders voor het innovatieve voertuig binnen gekregen van ‘s werelds grootste luchtvaartmaatschappijen en rederijen. Vliegtuigmaatschappijen zijn enthousiast over de elektrische Seaglider omdat hij aanzienlijk goedkoper is in gebruik dan vliegtuigen. Al wint dit hypersonische vliegtuig het wel van de Seaglider. Rederijen zijn enthousiast doordat Seaglider zes keer sneller is dan de gemiddelde veerboot.

Als het aan Regent ligt zoeft de Seaglider al in 2025 over het water.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen