Elektrische auto in 2022: 5 veelbelovende modellen voor het nieuwe jaar

Elektrische auto's Mark Hofman 9 jan 2022
Leestijd: 4 minuten

Het jaar 2022 is inmiddels een week van start en het vooruitblikken is nog zeker niet voorbij. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat CES 2022 (Consumer Electronics Show 2022) losgebarsten is. Hierdoor kregen we niet alleen een vooruitblik op de toekomst met betrekking tot de smartphone en gadgets, maar ook zeker op het gebied van de elektrische auto.

Het afgelopen jaar was fantastisch voor de elektrische auto, maar hoe ziet 2022 eruit? Om je daar een goed beeld van te geven zetten we in dit artikel vijf veelbelovende modellen op een rij.

Elektrische auto: 5 modellen om in de gaten te houden

Het jaar 2022 zal de elektrische auto, net als de afgelopen twee jaar, nog populairder maken. Niet alleen vanwege de ontwikkelingen op het gebied van actieradius en alle andere handig features, maar ook zeker gezien de toegankelijkheid. De volgende vijf modellen weten waarschijnlijk een hoop innovatie te bieden, vergrote die toegankelijkheid of zijn simpelweg gewoon te vet voor woorden.

Elektrische auto kopen in 2022? Dan moet je deze vijf auto’s zeker in de gaten houden:

#1 Polestar 3

De Polestar 2 behoort tot één van de succesvolste elektrische auto’s van de afgelopen jaren. Het is dus zeker niet gek dat alle ogen gericht zijn op de Polestar 3 die, als we alle geruchten mogen geloven, in 2022 zijn opwachting maakt. De elektrische auto weet de gemoederen bezig te houden en wordt op dit moment gezien als een zeer mysterieus project. Er is dus nog niet heel veel over bekend, maar reken er maar op dat je dit model goed in de gaten moet houden.

De elektrische auto wordt wederom een SUV-model dat voorzien wordt van prettige functionaliteiten. Denk hierbij aan een groot actieradius, autonome opties én Android Auto. Wanneer de Polestar 3 op de markt verschijnt is niet bekend, maar hij zal zonder twijfel komend jaar al in productie gaan. Binnenkort meer, dus!

#2 Elektrische auto: Volkswagen ID.5

De Volkswagen ID.4 heeft in 2021 toch wel een beetje de show weten te stelen. Dat we in 2022 de Volkswagen ID.5 te zien krijgen is dus alleen maar goed nieuws. In november vorig jaar werd het één en ander omtrent de elektrische auto al bekendgemaakt. Zo verschijnt er niet alleen een regulier model, maar kunnen consumenten ook een GTX-versie verwachten.

Welke actieradius bij welk model hoort en vanaf welke prijs de elektrische auto te koop is blijft nog even geheim. Maar begin dit jaar moet er toch meer informatie bekend worden in Europa, gezien de auto in 2022 op de weg moet staan.

#3 Lucid Air

Tesla kan flink wat concurrentie verwachten van een paar oude bekenden. Ludic Motors, bekend van de veelbesproken Lucid Air, zal dit jaar ook in Europa zijn stempel gaan drukken. Waar het bedrijf in Amerika inmiddels al druk bezig is met de Air Pure, een elektrische auto dat voorzien wordt van een toegankelijker prijskaartje, krijgen we in Europa een kans om de Model S eens uit te dagen.

Wanneer de elektrische auto precies in ons land verschijnt is niet bekend, maar wat hij te bieden heeft wel. Check hiervoor de onderstaande review:

#4 Elektrische auto: BMW iX xDrive50

De BMW iX xDrive50 is zeker niet de mooiste elektrische auto die in 2022 gaat verschijnen. Dat staat al vast. Maar het is wel een erg interessant model om in de gaten te houden. Toen dit model als een concept aan de wereld werd getoond werd de consument een concurrent voor de Tesla Model 3 beloofd. De praktijk wijst iets anders uit, gezien dit model ruim 80.000 dollar gaat kosten.

Maar dat wil niet zeggen dat de BMW iX xDrive50 niet interessant is. In tegendeel. De elektrische auto is voorzien van imposante specificaties zoals 516PK vermogen (0-100 in 4.4 sec) en een actieradius van bijna 500 kilometer. In maart dit jaar wordt hij verwacht in de Verenigde Staten en voor die tijd moet hij al in Europa de show stelen.

#5 De Tesla Cybertruck

Weinig mensen zullen er daadwerkelijk mee de straat op gaan, maar onze interesse ontkennen heeft echt geen zin. De Tesla Cybertruck wordt misschien wel de meest imposante elektrische auto van 2022. Als hij verschijnt natuurlijk. We kunnen veel zeggen over dit model, maar in dit geval spreken beelden boekdelen.

Wat moeten we nog meer zeggen?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen