5 goedkope elektrische auto’s die veel leuker zijn dan een Tesla

Elektrische auto's Sam Dille 10 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

We hoeven je vast niet meer uit te leggen waarom Tesla aan de top staat van de EV-wereld. Het bedrijf is een pionier in het ontwikkelen van elektrische auto’s en laadnetwerken. Maar consumenten hebben nu meer opties dan ooit.

Het kan zeker geen kwaad om eens verder te kijken. Vanwege alle technische snufjes zijn de elektrische auto’s van Tesla namelijk aan de prijzige kant. Er zijn genoeg alternatieven die bijna dezelfde features aanbieden en daarmee een grote concurrentie zijn voor Tesla.

5 alternatieve voor een elektrische auto van Tesla

De EV-markt heeft veel meer te bieden dan alleen modellen van Tesla. Deze vijf elektrische auto’s van gerenommeerde fabrikanten zijn allemaal nét zo geweldig.

#1 Hyundai IONIQ 5

De Hyundai IONIQ 5 is een voertuig waar de afgelopen jaren veel over is gesproken. De elektrische auto is namelijk, met een prijs van €48.295, relatief betaalbaar en biedt geweldige features. De styling is fris, uniek en past perfect in je favoriete sciencefictionfilm.

Dankzij de actieradius van minimaal 375 kilometer en maximaal 481 kilometer kun je urenlange roadtrips maken. Onze redactie noemde de loniq 5 ooit al een Tesla-Killer. Omdat de IONIQ 5 bijna net zo snel, al dan niet sneller, kan opladen dan een Tesla. Met een maximaal laadvermogen van 232 kWh is de elektrische auto in mum van tijd opgeladen.

Hyundai Ioniq 5 elektrische auto
Hyundai Ioniq 5 (Afbeelding: Hyundai)

#2 Ford Mustang Mach-E

De Mustang is zonder enige twijfel het meest iconische model van autofabrikant Ford. En daarmee ook een grote concurrent voor Tesla. De Mach-E is verkrijgbaar in twee- en vierwielaandrijving met uitrustingsopties die op het hoogste niveau 480 pk kunnen leveren. Dit vertaalt zich in een 0-60 mph-tijd van maar 3,5 seconden!

Maar de Mach-E draait niet alleen om kracht. Het prachtig ingerichte interieur en de aanvulling van technische functies zijn even indrukwekkend. Het overzichtelijke dashboard en het verticale touchscreen kunnen bijna elk systeem in de auto bedienen en aanpassen. De rest van het interieur is stijlvol en enorm comfortabel.

Ford Mustang Mach-E Extended Range RWD
Ford Mustang Mach-E (Afbeelding: Ford)

#3 Volkswagen ID.4 elektrische auto

Met de ID.4 bracht Volkswagen de elektrische gezinsauto naar de middenklasse. De relatief betaalbare prijs geeft je een ruim interieur, geavanceerde technologie en een comfortabele rit.

De elektrische auto heeft een actieradius tot 520 kilometer, wat hem een uitstekende keuze maakt voor dagelijks gebruik. Het voertuig laadt ultrasnel. De batterij kan binnen slechts 80 minuten al voor 38 procent vol raken. Dit alles maakt het een enorm praktische EV, die veel gezinnen nog jaren blij zal maken.

Volkswagen ID.4
De ID.4 (Afbeelding: Volkswagen)

#4 Kia EV6

De Kia EV6 is het zustervoertuig van de Hyundai IONIQ 5. De elektrische auto is dus een goede optie als je van de voordelen wilt genieten van de IONIQ 5, maar geen fan bent van het design.

De EV6 is iets conventioneler, en hij is iets lager en sportiever. Dit komt ook terug in de vering (deze is wat stugger) en hij heeft een scherper reactievermogen. De EV wordt aangeboden in verschillende versies en er zijn twee accupakketten waar je uit kan kiezen: 58 kWh of 77,4 kWh.

Kia EV6
Kia EV6 (Afbeelding: Kia)

#5 Chevrolet Bolt EUV

De Bolt EUV is niet bepaald een vooruitstrevende EV, maar biedt wel comfortabel rijgemak voor een redelijk betaalbare prijs. De elektrische auto is een upgrade in grootte ten opzichte van zijn voorganger, de Bolt EV en het is een mooie aanvulling op de EV-line-up van Chevrolet.

De motoren leveren 200 pk en een actieradius van 417 kilometer, wat voor een betaalbare EV verrassend groot is. Bovendien is het opladen van de auto een fluitje van een cent. Na 30 minuten aangesloten op een DC-snellaadstation kan de Bolt al 160 kilometer afleggen.

Chevrolet Bolt elektrische auto
Chevrolet Bolt EUV (Afbeelding: Chevrolet)

Overheid geeft geld voor je elektrische auto, maar hoe zit dat precies?

Update [12-04]: In het oorspronkelijke titel hebben we de laadsnelheden van de Volkswagen ID.4 en Tesla omgedraaid. Deze fout is hersteld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen