Deze elektrische auto is ideaal voor carnaval, maar…

Elektrische auto's Jeroen Kraak 12 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Tesla, Nio en Lucid staan bekend om hun geweldige elektrische auto’s, maar misschien denk je dat je het zelf nog beter kunt. Een Chinees bedrijf helpt je alvast op weg en heeft een platform voor je gebouwd, maar er zijn wel wat aandachtspunten. Dit platform is vooral geschikt voor carnaval.

Elektrische auto’s zijn de toekomst, maar hoe zit het eigenlijk met carnaval? Moeten alle praalwagens tijdens de optocht ook elektrisch zijn?

Een Chinees bedrijf maakt dit in ieder geval mogelijk. Het heeft een groot elektrisch platform ontwikkeld waarop je zelf alles kunt bouwen wat je wilt. Het is dus het ideale bouwpakket voor een platte wagen voor een kampioensteam of de basis voor een praalwagen tijdens carnaval.

De elektrische auto voor carnaval

Deze elektrische auto/platform heeft een maximale snelheid van 25 kilometer per uur, waardoor het niet echt geschikt is voor lange afstanden. Deze snelheid is echter ideaal voor een paradewagen, en laat het nu net carnaval zijn, waar massaal enorme optochten met platte karren plaatsvinden.

De actieradius van dit platform is tussen de 80 en 100 kilometer. Hierdoor is een carnavalsoptocht in de stad of streek prima mogelijk. Je laadt hem volledig op tussen de acht en tien uur.

Deze elektrische auto is ideaal voor carnaval, maar...
Het platform. (Afbeelding: Alibaba)

Je kunt ook flink bouwen op dit platform, want het kan 3 ton aan lading dragen. Het is dus de ideale basis voor een prachtige wagen voor carnaval. Je kunt er gewoon op bouwen wat je wilt, of het nu een elektrische auto is om een orkest op te laten spelen, of om de mooiste wagen te maken.

Niet zo eenvoudig als het lijkt

Toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Je kunt er niet zomaar de weg mee op. Je zult hem dus eerst moeten laten keuren bij de RDW, en dat is nog niet zo eenvoudig. Daarnaast zul je ook een verzekeraar moeten vinden die de elektrische auto voor carnaval wil verzekeren.

Als je toch dit risico wilt nemen, dan is deze elektrische auto, nou ja, platform, te bestellen via Alibaba. De maker hanteert echter wel een ruime prijsmarge, want het aankoopbedrag ligt tussen de 3.000 en 15.000 dollar. Daarnaast zal het waarschijnlijk niet al te goedkoop zijn om dit platform naar Nederland te verschepen. Dat lijkt dus al een groot carnaval an sich.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen