Elektrische auto wordt de norm bij Audi: maak kennis met Vorsprung 2030

Elektrische auto's Wesley Akkerman 27 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Autofabrikant Audi heeft in een persbericht laten weten een duurzaam, sociaal en technologisch leider te willen zijn in 2030. Dit is onderdeel van een nieuw initiatief van het bedrijf genaamd Vorsprung 2030. Het doel van het initiatief: de elektrische auto de norm te laten worden en andere auto’s uit te faseren.

Audi heeft al jaren de slogan ‘Vorsprung durch Technik’ wat in het Nederlands ‘voorsprong door technologie’ betekent. Dat idee wil de automaker nu kracht bijzetten door de plannen met betrekking tot de elektrische auto te versnellen. Daarbij wil het bedrijf zijn oude slogan niet vergeten en voor de komende jaren juist waardevoller maken.

Audi zet in op elektrische auto

CEO Markus Duesmann zegt over de plannen dat sommige problemen van de wereld alleen opgelost kunnen worden met schone technologieën. Problemen die hij aanhaalt zijn de koolstofuitstoot en de klimaatverandering. “De technologie die wij ontwikkelen moet wel wat toevoegen aan de wereld en hem niet ondermijnen.”

Audi e-tron GT review
Strak (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Het bedrijf heeft heel veel personeel ingezet, meer dan vijfhonderd man, om de nieuwe plannen op te stellen. Ze hebben meer dan zeshonderd trends aangaande mobiliteit, die relevant zijn, bestudeerd. Het resultaat van die inspanning is dat Audi nu weet hoe het in de toekomst duurzaamheid toepast op alle aspecten van de autoproductie.

De verbrandingsmotor gaat eruit

Daarnaast is de verbrandingsmotor op z’n retour. 2033 is het jaar dat het bedrijf geen auto’s meer met zo’n motor produceert. Wel is het zo dat de automaker ondersteuning blijft aanbieden voor de eigenaars van dergelijke auto’s. Het is dus niet zo dat de support dan ineens volledig wegvalt.

Audi e-tron GT: dé elektrische auto voor de echte liefhebber

Een ander, belangrijk punt voor de elektronische auto van het bedrijf is dat er aandacht komt voor autonoom rijden, naadloze updates en het meegeven van een onmiskenbaar Audio-dna. De softwaretak van moederbedrijf Volkswagen, CARIAD, ontwikkelt een schaalbaar softwareplatform met een gestandaardiseerd besturingssysteem en cloudverbinding voor al haar merken. Die moet in 2025 beschikbaar zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Audi

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen