Deze elektrische auto’s uit 2023 hebben de grootste actieradius

Elektrische auto's Sam Dille 3 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Elektrische auto’s worden steeds populairder, maar een van de belangrijkste zorgen van potentiële kopers is de actieradius. Met andere woorden: hoe ver kan een elektrische auto rijden voordat hij moet worden opgeladen? Gelukkig kun je met de meeste EV’s mijlenver rijden.

De EPA (Environmental Protection Agency) berekent de actieradius van elektrische auto’s aan de hand van verschillende testen. Uit de resultaten rolt het bereik van een EV na een enkele lading. Sommige voertuigen springen er met kop en schouders bovenuit.

5 elektrische auto’s met een flinke actieradius

Welke dat precies zijn laten we je in onderstaande lijst zien. Deze elektrische auto’s hebben volgens de EPA op dit moment de hoogste actieradius.

#5 Tesla Model X – 560 kilometer

De Tesla Model X is groot, ruim en heeft de meest bizarre deuren die je ooit bij een elektrische auto hebt gezien. Het Long Range-model heeft een bereik van 580 kilometer en kan in minder dan 4 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur accelereren. Het Plaid-model levert iets in met een actieradius van 547 kilometer.

Tesla Model X elektrische auto
Tesla Model X (Afbeelding: Wheelsage)

Check de EV hier

#4 Mercedes-Benz EQS – 563 kilometer

De Mercedes-Benz EQS heeft niet alleen een enorme actieradius, maar rijdt ook heel comfortabel. De 2023 Mercedes-Benz EQS 450 4Matic levert een krachtige 329 pk. Als je meer vermogen wilt, dan is de elektrische auto ook verkrijgbaar met een 649 pk dual-motor. Maar die is wel wat duurder en heeft een minder groot bereik (445 kilometer).

Mercedes EQS 450+ AMG Line: hoe zit het met de actieradius?
Mercedes EQS 450+ AMG Line (Afbeelding: Mercedes)

Check de EV hier

#3 Tesla Model 3 – 602 kilometer

De Model 3 is de EV die de lat voor alle andere middelgrote elektrische auto’s heel hoog heeft gelegd. Hij is comfortabel, fijn om te rijden en heeft veel laadruimte. Anno 2023 is de Model 3 verkrijgbaar in drie verschillende versies. De Standard Range, met een bereik van 350 kilometer; Het dual-motor Long Range model met een actieradius van 602 kilometer en de  Performance AWD met een bereik van maximaal 470 kilometer, die tevens het snelst is.

Hoe Tesla ervoor zorgt dat je elektrische auto minder snel gestolen wordt
Tesla Model 3 (Afbeelding: Tesla)

Check de EV hier

#2 Tesla Model S – 652 kilometer

De Tesla Model S is al sinds 2012 op de markt. Hij heeft inmiddels verschillende updates gekregen op het gebied van hardware, styling en prestaties. Het Long Range-model heeft een bereik van 652 kilometer. Het Plaid-model heeft een topsnelheid van 322 kilometer per uur en een bereik van 628 kilometer.

Tesla Model S
Tesla Model S (Afbeelding: Tesla)

Check de EV hier

#1 De elektrische auto met hoogste actieradius: Lucid Air – 836 kilometer

We noemen de Lucid Air niet voor niets een ‘Tesla-killer’. Het is de elektrische auto met de hoogste actieradius die je op dit moment kunt krijgen. Het voertuig heeft een dubbele elektromotor, die 1050 pk produceert. De Lucid Air is een van de meest indrukwekkende voertuigen die de wereld ooit heeft gezien.

Elektrische auto: Lucid Air Dream Edition R
Lucid Air Dream Edition R (Afbeelding: Lucid)

Check de EV hier

Waarom het 100 jaar duurde voordat de elektrische auto populair werd

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen