Elektrische auto Polestar knalt tegen huis (en Tesla krijgt de schuld)

Elektrische auto's Dennis Mons 16 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

De elektrische auto wordt steeds vaker gemeengoed in het straatbeeld. Maar niet iedereen kent alle modellen. Een elektrische auto van Polestar crashte onlangs op een huis, maar Tesla kreeg de schuld.

Los van enkele zeer bijzondere ontwerpen voor elektrische auto’s kunnen we best stellen dat niet iedereen het verschil ziet tussen de voertuigen. Zo crashte vorige week een Polestar tegen een woning en het beschuldigende vingertje in het nieuws werd meteen naar Tesla gewezen. Want alle elektrische auto’s zijn één pot nat, toch?

De elektrische auto van Polestar ís een Tesla?

Vooropgesteld: hedendaagse auto’s lijken vaak op elkaar. En dat geldt dus ook voor een elektrische auto die men vaak associeert met Tesla. Dat een Polestar op een woning klapte was dan ook zeer onfortuinlijk voor Tesla.

Vorige week vrijdag ramde de Polestar een huis in Orange County in de Verenigde Staten en al snel ging het vuurtje dat het een Tesla was. Zelfs grote nieuws-outlets meldden dat het automerk van Elon Musk erbij betrokken was.

Het punt was echter dat een beetje auto-aficionado meteen doorhad dat het ging om de Polestar 2. Toegegeven: het heeft enige overeenkomsten met de auto’s van Tesla, zoals de Model 3 en S van het bedrijf. Een foutje maken is menselijk.

tesla crash polestar elektrische auto
Snelle conclusies. (Afbeelding: Lake Forest Patch)

De nieuwssite, Lake Forest Patch, corrigeerde vrij snel het bericht, nadat oplettende lezers opmerkten dat het om een Polestar 2 ging. Het kwaad was echter al geschied. Grotere sites als MSN namen het originele bericht over en hebben het nog altijd niet aangepast.

Iedereen duikt op het bedrijf van Musk

Het is nieuwswebsites eigen om meteen op ‘paniekberichtgeving’ te springen. Tesla lag sowieso al onder de loep vanwege kelderende aandelen, een nogal aparte CEO en kopzorgen over zelfrijdende auto’s. Een ongeluk is natuurlijk olie op het vuur, en alles voor de clicks. Wij kunnen het weten.

Niets van dat alles heeft dus iets te maken met de crash van de Polestar. Maar het valt binnen de verwachtingen dat in de toekomst een ongeluk met een elektrische auto nog altijd in de schoenen van Tesla wordt geschoven.

De chauffeur van de Polestar en de bewoners van het huis bleven overigens gelukkig ongedeerd.

Waarom brandweerlieden zich zorgen maken om de elektrische auto

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen