Vliegende elektrische auto’s zijn een feit: en nu gaan we racen!

Tech Dennis Mons 17 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Laten we eerlijk zijn: vliegende elektrische auto’s zijn iets wat we ambiëren. Sinds Blade Runner en Back to the Future willen we de lucht in gaan op weg van werk naar huis. En nu bestaan er F1-races met vliegende auto’s.

Het is een droom waar je als kind bij stilstaat: in een auto stappen en vliegen naar waar je wilt gaan. En die droom is mogelijk.

Vliegende elektrische auto-race

Er is dus nu een Formule 1-race met vliegende elektrische auto’s. Dankzij eVTOL-tech kunnen voertuigen prima vliegen, racen en landen. RACEN!

De ‘auto’s’, als je ze zo kan noemen, zijn snel. De voertuigen zijn ongeveer vier meter lang. Er zijn twee testers/piloten die vooralsnog vliegen in VR, dus niet aan boord. Zephatali Walsh vliegt voor Team Silver en Fabio Tischler vliegt voor Team Black, maar wel vooralsnog buitenboord.

Pitstops met een elektrische auto

Net als in F1 of Formule-E krijgen de coureurs met de elektrische auto die vliegt een pitstop. Dan is er tijd om even de batterij te verwisselen… even rust.

Maar(!) het doet niets af aan het feit dat de coureurs daarna absurde topsnelheden halen. Tischler vloog 101 km/u en Walsh krabbelde achteraan met een vertraging van 0,44 seconden. Bizar. Maar als een pitstop plaatsvindt: je zit op de actie in FPS. De snelste pitstop staat nu op 55 seconden.

We gaan nog meer horen van deze sport

De EXA, zeg maar de FIA van luchtsportracen, heeft zich uitgesproken over strakkere regels over vliegende auto’s zodat we echt kunnen gaan racen.

Daarmee maakt het vliegen met een elektrische auto een échte sport, en ja, dan gaan we podracen. Er zijn nog wat oefenwedstrijden in de planning in Australië, maar ook Los Angeles staat op de kalender. Wat ons betreft gaan we daarna wereldwijd.

vliegende auto's, podracing, star wars
(Afbeelding: Disney)

We zijn in ieder geval super enthousiast over Airspeeder. Dit wordt de race der races, hoewel we natuurlijk liever de podrace in Star Wars kijken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen