Toyota heeft moeite met elektrische auto, maar komt wel met leipe e-bike

Elektrische fietsen Mark Hofman 30 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Autofabrikanten zijn anno 2023 niet alleen meer geïnteresseerd in elektrische auto’s. Menig merk brengt namelijk ook zijn eigen elektrische bakfiets op de markt. Of dat een zinvolle of succesvolle strategie is laat ik even in het midden, want het geeft de e-bike-markt in ieder geval meer kleur.

Merken als Polestar, Hummer en Jeep kwamen eerder al met een elektrische fiets. Nu is het de beurt aan Toyota, wiens transitie naar de elektrische auto moeizaam verloopt, om te laten zien wat ze in huis hebben. Maak kennis met de DOUZE Cycles x La mobilité Toyota.

Geen elektrische auto, maar elektrische bakfiets van Toyota

Hoewel Toyato enige kennis heeft over oplaadbare voertuigen, zoals de elektrische auto, werkt het niet alleen. Uniek is dat niet, want menig automaker slaat de handen ineen met een bedrijf dat zich specialiseert in de elektrische fiets. Voor de Japanse grootmacht is dat het bedrijf DOUZE Cycles: een Franse partij die zich richt op e-bikes.

Samen met Toyota lanceren ze de DOUZE Cycles x La mobilité Toyta Cargo e-bike. Het is een aardige mond vol, maar de elektrische bakfiets is dan ook redelijk imposant. Het model heeft een motor van Yamaha, 500 Wh-batterij met 100 kilometer actieradius en kan tot wel 100 kilogram vervoeren. Dat kunnen bijvoorbeeld pakketjes of andere zaken zijn, maar ook kinderen.

Toyota, Elektrische auto elektrische bakfiets, e-bike
Strak hoor! (Afbeelding: Toyota)

Toyota en DOUZE Cycles bieden een optionele bak aan met stoeltjes, waardoor de kinders in stijl van school te halen zijn. Of naar school te brengen, natuurlijk. Maakt niet uit.

Wanneer en of we in Nederland kunnen genieten van de elektrische bakfiets is nog onbekend. Net als het prijskaartje overigens. De e-bike staat op de planning voor september 2023. Tegen die tijd weten we meer.

Toyota, Elektrische auto elektrische bakfiets, e-bike
Hop, in het bakkie (Afbeelding: Toyota)

Focus op hybride

Hoewel Toyota met de elektrische bakfiets komt is het Japanse bedrijf nog niet helemaal om op het gebied van elektrische auto’s. Van alle autofabrikanten heeft het de laatste jaren het meeste weerstand geboden tegen de voertuigen. Zo gelooft Toyota bijvoorbeeld veel meer in hybride auto’s, dat het al jaren met succes weet te produceren.

De CEO die de weerstand bood is inmiddels vertrokken en de stap naar de elektrische auto lijkt langzaam maar zeker gezet te worden. Al zal het dus nog wel even duren voor we dat model ook daadwerkelijk te zien krijgen.

Veelbesproken Tesla Cybertruck is uniek, maar waar blijft de auto toch?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen