Elektrische fiets: 5 modellen met een lage opstap

Elektrische fietsen Lisanne Beijen 23 mei 2020
Leestijd: 3 minuten

Of je nou een ‘gewone’ fiets hebt of een elektrische fiets: het is altijd gezonder de fiets te pakken dan de auto. Fietsen draagt bij aan een actieve levensstijl en een goede gezondheid, ook op latere leeftijd. Voor wie minder fit is maar wel wil blijven fietsen is een elektrische fiets met lage instap een goede oplossing.

Een lage instap, ook wel step-through, is handig om tijdens het opstappen je evenwicht te bewaren. Ook tijdens het afstappen ervaar je voordelen van een lage instap. Het is simpelweg veiliger voor wie zich wat minder zeker voelt op een fiets. Daarnaast hebben fietsen met een lage instap vaak een nog uitgebalanceerder frame en extra vering. Er bestaan verschillende e-bikes met lage instap die je, fit of niet fit, snel de weg op helpen. Hieronder staan vijf goede voorbeelden.

Elektrische fiets met lage instap: Kalkhoff Endeavour 1.B 20 Move (step-through)

Kalkhoff is een van de beste en meest populaire elektrische fiets-merken. Deze Duitse fabrikant bracht in 2007 zijn eerste e-bike op de markt en heeft inmiddels veel verschillende modellen in het assortiment. Zo ook deze e-bike met lage instap. De elektrische fiets heeft alle hoogstaande onderdelen die we van Kalkhoff gewend zijn, zoals een Bosch Performance Line motor en Shimano versnellingen en hydraulische schijfremmen. Dit damesmodel heeft een extra lage instap zodat je veilig de weg op kunt.

kalkhoff endeavour 1.B move step through e-bike
Kalkhoff Endeavour 1.B move – step through (Afbeelding: Kalkhoff)

E-bike met lage instap: Cannondale Mavaro Neo 5+ 2021

Deze elektrische fiets met lage instap van Cannondale is een comfortabele fiets met een fijne afwerking. Het nieuwe 2021 model heeft verschillende updates gekregen ten opzichte van het oude 2020 model. De meest opvallende update is dat de accu nu in het frame is verwerkt in plaats van er bovenop zit bevestigd. Daarnaast heeft de accu een grotere capaciteit dan voorheen (625 wh in plaats van 500 Wh) waardoor je er meer dan 100 kilometer op een volle accu mee aflegt. Het frame van deze Cannondale is stabiel, perfect uitgebalanceerd, en heeft hij een lage instap. Dat maakt dit een fijne seniorenfiets of fiets voor wie met net wat extra vertrouwen de weg op wil.

Cannondale Mavaro Neo 5+ 2021 e-bike elektrische fiets
Cannondale Mavaro Neo 5+ 2021 (Afbeelding: Cannondale)

Gazelle Ultimate T10 20 HMB (step-through)

De Gazelle Ultimate T10 20 HMB elektrische fiets met lage instap is een betrouwbare commuter bike. Fietsen met een lage instap zien er vaak niet enorm sexy uit, maar Gazelle laat hier zien dat ze er helemaal niet als seniorenfietsen uit hoeven te zien. Het fiets heeft een functioneel ontwerp dat ook het gewenste comfort biedt. Zo zit er vering in de voorvork terwijl dat bijna niet zichtbaar is. Dit geeft je net dat extra rijplezier op klinkerstraten en bij hobbels en kuilen in de weg.

Gazelle Ultimate T10 20 HMB elektrische fiets
Gazelle Ultimate T10 20 HMB (Afbeelding: Gazelle)

The Lekker X Urban eBike lage instap elektrische fiets

Het Australische merk ‘Lekker‘ maakt elektrische fietsen met een Nederlands tintje. Het merk heeft in de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen en dat begrijpen we. De e-bikes van Lekker zien er niet alleen lekker uit, maar rijden ook erg lekker. Een van de meest toegankelijke fietsen van het merk zijn de X Series. Dat komt niet alleen door de prijs maar ook door het ontwerp. De Lekker X heeft bijvoorbeeld een lage instap zonder dat dit er vreemd uitziet. Dat maakt het een fijne commuter fiets en elektrische stadsfiets voor jong en oud.

Lekker X e-bike step-through
The Lekker X (Afbeelding: Lekker Bikes)

Riese & Müller Culture GT Vario e-bike met lage instap

De laatste elektrische fiets met lage instap in dit rijtje is er een van het Duitse merk Riese & Müller. Dit is een bekend en populaire elektrische fietsenfabrikant die in Nederland misschien het meest bekend staat om zijn elektrische bakfietsen. De Culture GT Vario is een van de elektrische stadsfietsen/commuter bikes van het merk. Het opvallende design leidt af van het feit dat dit eigenlijk een e-bike met lage instap is. Deze fiets is extra comfortabel en veilig dankzij de volledige vering. Daardoor hou je zelfs op een slecht wegdek goed controle over de fiets. Ook bij een hogere snelheid.

Riese & Muller Culture GT Vario elektrische fiets
Riese & Müller Culture GT Vario (Afbeelding: Riese & Muller)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen