Elektrische Fiets: 5 modellen met een retro-uiterlijk

Elektrische auto's Lisanne Beijen 9 mei 2020
Leestijd: 3 minuten

Een elektrische fiets is praktisch maar dat hoeft niet de enige reden te zijn waarom je hem koopt. De accu en motor zijn misschien belangrijk, maar het oog wil ook wat.

Een nieuwe e-bike hoeft er niet hypermodern uit te zien. Ze worden ook ontwikkeld voor wie het er allemaal wel wat minder gestroomlijnd mag. E-bikes met een retro uiterlijk hebben zowel de looks als de inhoud. Hieronder vind je vijf elektrische fietsen met een retro-uiterlijk waarmee je andere fietsers op het fietspad zeker het nakijken geeft.

Elektrische cruiser: The Greaser van Michael Blast

De Australische elektrische fiets fabrikant Michael Blast heeft meerdere elektrische fietsen met een retro-uiterlijk in de collectie. Vacay is de elektrische beach cruiser van Michael Blast en ziet er inderdaad uit als een vakantie. Geen gewone vakantie naar Zeeland, maar een beachy trip naar Australië.

Deze e-bike heeft een 250 watt achterwiel motor en 7 Shimano versnellingen. Dat moet genoeg zijn voor een comfortabel ritje over de boulevard. Je hoeft trouwens niet een vliegticket naar de andere kant van de wereld te hebben om hem te kopen. Wat je wel moet hebben is een dikke portemonnee. Deze elektrische cruiser kost namelijk zo’n 2690 euro. Check Blast Bikes’ website voor meer details over de e-bike.

Elektrische fiets Vacay Michael Blast
De Vacay van Michael Blast (Afbeelding: Blast Bikes)

Super73 S2 retro elektrische fiets

Ondanks dat we al eerder schreven over de retro elektrische fiets(en) van Super73 mag de S2 niet in dit lijstje ontbreken. De e-bike werd in februari aangekondigd na de onthulling van de Super73 R-Series. Deze laatste zijn trouwens ook toffe elektrische fietsen met retro look, maar de S2 is eigenlijk nog nét iets lekkerder. Dat komt onder andere doordat hij betaalbaarder is en daarmee toegankelijker voor het grote publiek. Voor jou dus. Deze elektrische fiets die lijkt op een ouderwetse snorfiets heeft een sterke 960W (!) accu waardoor je er aardig wat rondjes door de stad mee kunt cruisen.

Super73 e-bike S2
Super73-S2 (Afbeelding: Super73)

De hipster elektrische fiets: Coboc ONE Soho

De Coboc ONE Soho lijkt misschien op een ouderwetse racefiets, maar schijn bedriegt. Want ondanks dat je het aan het ontwerp haast niet kunt afleiden is dit toch echt een elektrische fiets. De e-bike is de minst opvallende fiets uit dit rijtje. Het slanke frame heeft zeker voordelen: de fiets weegt maar 11 kilo en de motor en accu zijn naadloos in het frame verwerkt. Voor de afwerking werkt COBOC samen met de traditionele zadelfabrikant Brooks England. Zowel het zadel als het tape op het stuur zijn afkomstig van dit bekende merk.

Coboc ONE Soho e-bike
Coboc ONE Soho (Afbeelding: Coboc)

It’s all in the name: Vintage Electric’s ”Classic Cafe”

De naam van de fietsenfabrikant uit Californië is niets verhullend: de fabrikant ontwikkelt elektrische fietsen met een vintage tint. Het woord ‘vintage’ verkoopt niet alleen lekker, maar het ziet er ook heel lekker uit. Dat is te zien in de nieuwste ‘Classic Cafe‘.

Het is te zien dat Vintage Electric aan alle details heeft gedacht. De accu is bijvoorbeeld in het midden van het frame bevestigd en heeft een stijlvolle afwerking. Dit zou bij veel fietsen lomp staan, maar de Classic Cafe komt er meer dan goed mee weg.

vintage electric elektrische fiets
Vintage Electric Cafe elektrische fiets (Afbeelding: Vintage Electric)

Tempus’ Titan R

De laatste elektrische fiets uit dit rijtje lijkt meer op een vintage motor dan op een fiets. Maar het is toch echt een e-bike. De Titan R is bedoeld als stadsfiets en commuter bike, maar volgens Tempus kun je er ook leuke off-road avonturen mee beleven. Het smalle zadel en lange frame lijkt daar niet echt voor geschikt, maar de brede banden en vering in de voorvork zien er inderdaad sportief uit. Hoe dan ook, het is een tof retro model waarmee je veel bekijks trekt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen