Elektrische fiets: deze 5 toppers onder 1000 euro zijn het kopen waard

Elektrische fietsen Lisanne Beijen 29 feb 2020
Leestijd: 4 minuten

Een elektrische fiets, ook wel e-bike genoemd, is de gouden combinatie tussen een gewone fiets en een elektrische brommer. Dit populaire vervoersmiddel komt in allerlei soorten en maten, voor allerlei terreinen en met grote en kleine prijskaartjes.

Wie niet zeker weet welke e-bike aan te schaffen helpen we graag een handje. Daarom hebben we hier 5 elektrische fietsen waarmee je 2020 door racet.

Goedkope elektrische fiets: goed idee of niet?

Voordat we dit lijstje beginnen duiken we nog even wat dieper in op het onderwerp ‘betaalbare elektrische fietsen’. Het prijsverschil tussen e-bikes onder 1000 euro en duurdere e-bikes komt natuurlijk ergens vandaag. Dit verschil is meestal te herleiden naar de kwaliteit van de gebruikte materialen. Goedkopere fietsen worden vaker in Aziatische landen gemaakt, waar sommige premium merken de meeste onderdeel onderdelen of soms zelfs de complete fiets in Nederland maken. Daarnaast zie je in de lagere prijsklasse meer voorwielmotoren. Die fietsen zijn over het algemeen minder krachtig.

Dit zijn dingen waar je wellicht rekening mee wil houden in je zoektocht naar een elektrische fiets. Goedkoop kan namelijk in dit geval zeker ook duurkoop zijn. Maar de aankoop van een goedkopere e-bike is niet per definitie een slecht idee. Doe goed onderzoek naar wat je koopt en heb in gedachten waarvoor je de fiets wilt gebruiken. Dat helpt bij het maken van een goede keuze.

Aventom Pace 350 Ebike

We trappen dit lijstje af met een stevige e-bike. De Pace 350 heeft grote wielen, brede banden en een actieradius van 48 kilometer. De fiets weegt slechts 20 kilo wat een heel redelijk gewicht is voor deze fiets. Een rondje rijden op deze e-bike is gemakkelijk dankzij de vijf levels van elektrische ondersteuning zeven Shimano-versnellingen. De Avendom Pace 350 heeft een strak ontwerp en heeft een zeer degelijke prijs-kwaliteit verhouding. De elektrische motor drijft het achterwiel aan waardoor hij je een goed duwtje in de rug geeft. Oké oké, we gaan direct al over het budget van 1000 euro. Sorry daarvoor. Maar die extra 8 euro is het waard.

Aventom Pace 350 ebike
Aventom Pace 350 (Bron: Aventom)

1008 euro

Elektrische fiets voor in de stad

De Stokvis E-wanted Cargo N3 is een e-bike voor wie een simpele stadsfiets zoekt met de power van een e-bike. Deze elektrische fiets ziet er uit als een omafiets, alleen heeft hij een flinke batterij boven het achterwiel hangen. Deze e-bike geeft ondersteuning vanuit het voorwiel dankzij de 250 watt borstelloze motor. Je kunt de accu van de fiets afhalen om hem op te halen, of wanneer je hem een nachtje buiten laat staan. De fiets heeft een schakelsysteem van Shimano Nexus met drie versnellingen en weegt 25 kilo.

Stokvis elektrische fiets N3
Stokvis E-wanted Cargo N3 (Bron: Mantrabike)

969 euro

Venilu Urban vouwfiets

Voor de commuters onder ons zijn er tegenwoordig genoeg elektrische vouwfietsen te vinden die het reizen nóg makkelijker maken. De Venilu Urban vouwfiets is er daar een van. Het is een populaire elektrische vouwfiets met een Frans ontwerp. De fiets heeft een verwijderbare batterij onder het zadel wat de fiets stabiel maakt. Je vouwt hem in drie snelle stappen op en ook het opladen is zo gepiept: in slechts drie uur heb je weer een volle accu.

Venilu vouwfiets
Elektrische vouwfiets van Venilu (Afbeelding: Venilu)
Nakto goedkope elektrische fiets
Nato elektrische fiets (Bron: Nakto)

949 euro

Nakto 250w Electric

De elektrische fiets van Nato is de goedkoopste uit dit lijstje. En misschien wel een van de goedkoopste e-bikes op de markt. De fiets is gemaakt van carbon en weegt tussen de 20 en 30 kilo. Dat is zwaar vergeleken met fietsen die gemaakt zijn van een betere kwaliteit aluminium. Dit betekent dat de lichtgewichten onder ons niet heel soepel fietsen op deze fiets als de elektrische ondersteuning uit staat. De e-bike heft een 250W borstelloze motor en haalt een maximale snelheid van 28 kilometer per uur.

Deze fiets is niet heel mooi afgewerkt en heeft een grof design. En dat is precies waar je voor betaalt. In de VS kun je deze fiets bij de Walmart scoren (dat zegt misschien al iets over de kwaliteit van de fiets), maar jij kunt hem op Amazon kopen.

Nakto goedkope elektrische fiets
Nato elektrische fiets (Bron: Nakto)

715 euro

Gtech eBike Sport Electric Hybrid bike

Ook voor de laatste fiets in dit lijstje gaan we weer wat over het budget. Dit laat zien dat het niet makkelijk is om een elektrische fiets te kopen voor onder de 1000 euro. Tenminste, als je niet een te standaard elektrische fiets wilt hebben. Deze eBike Sport van Gtech is nog steeds een goedkope elektrische fiets, maar met wat meer oog voor design en materiaalkeuze. Als je deze vergelijkt met de e-bike van Nakto hier boven dan begrijp je wellicht waarom deze fiets ongeveer 450 euro duurder is.

De fiets weegt slechts 16 kilo, heeft een lichtgewicht batterij van 1,4 kilo die in 3 uur volledig is opgeladen. Je vindt de motor in het achterwiel voor extra kracht tijdens het fietsen. Dat is wel zo lekker met tegenwind of tegen de heuvel op. Daarnaast heb je de keuze uit een Sport-uitvoering en een City-model.

Tech sport hybrid electric bike
Tech sport e-bike (Bron: ebikechoices)

1178 euro

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen