Elektrische fiets: zeven van de beste opties voor 2021 (tot nu toe)

Elektrische fietsen Lisanne Beijen 29 mei 2021
Leestijd: 4 minuten

In de zoektocht naar de beste elektrische fiets van 2021 tot nu toe komen we veel topmodellen tegen. De een nog strakker, sneller en lichter dan de ander.

Wat voor de een een goede e-bike is, is voor de ander echter misschien helemaal geen geschikte fiets. Bepalen wat dé beste elektrische fiets is, is daarom vrijwel onmogelijk. Het is niet onmogelijk om een paar super toffe en sterke elektrische fietsen uit 2021 voor je op een rij te zetten. Dat is zelfs makkelijk, want ook dit jaar zijn er weer veel nieuwe e-bikes op de markt waarop je ongetwijfeld een testrit wil maken.

Elektrische fiets voor dagelijkse commute: Cowboy 4 ST

De elektrische fietsen van het Belgische Cowboy worden vaak vergeleken met de Nederlandse e-bikes van VanMoof. De nieuwe Cowboy 4 en Cowboy 4 ST vallen echter in hun eigen categorie. Welke dat is? De ‘hele-lekkere-e-bike-categorie’.

De nieuwe elektrische fiets van Cowboy heeft, net als zijn voorganger, een automatische versnelling. Alleen dit model heeft vijftig procent meer trekkracht. Dankzij deze feature ben je nog sneller op de gewenste snelheid nadat je op groen licht hebt gewacht. De Cowboy 4 wordt verkocht als stadsfiets maar hij functioneert ook prima als commuter fiets.

Cowboy 4 elektrische fiets
Cowboy 4 ST (Afbeelding: Cowboy)

Voor lange avontuurlijke tochten: 2021 Cube Reaction Hybrid Pro 500

Een goede sportieve elektrische fiets uit 2021 voor wie graag van de gebaande paden gaat is de 2021 Cube Reaction Hybrid Pro 500. Deze hybride e-bike is een beest op de paden zowel als op de weg dankzij zijn Gen 4 Bosch CX drive unit (85Nm), de PowerTube accu met grote capaciteit en Purion controller. Deze krachtige onderdelen zijn echter naadloos verwerkt in het strakke frame.

Een leuke bijkomstigheid van deze nieuwe elektrische fiets van Cube is zijn prijs die onder de 3000 euro blijft.

Cube Reaction Hybrid Pro 500 e-bike
Cube Reaction Hybrid Pro 500 (Afbeelding: Cube)

Stadse cruiser e-bike: Townie Go! 8D Step-Thru

Townie Go! elektrische fietsen zijn gemaakt door de bekende Amerikaanse fietsenfabrikant Trek. De nieuwe speelse cruiser genaamd 8D Step-Thru is zowel comfortabel als functioneel.

Je verwacht niet niet, maar deze e-bike heeft een actieradius van 160 kilometer dankzij de Bosch Active Line Gen3 250W motor en de Bosch PowerPack 300 accu. Dit maakt de Townie Go! 8D Step-Thru een fijne e-bike voor een ritje door de stad of langs het strand, maar ook voor een lange fietstocht zonder een zere kont te krijgen.

Townie Go! 8D Step-Thru elektrische fiets
Townie Go! 8D Step-Thru (Afbeelding: Trek Bikes)

Elektrische mountainbike van Trek: FS 5 G2

Als het op elektrische mountainbikes aankomt zijn de fietsen van Trek ook in 2021 een goede keuze. Deze fabrikant heeft e-bikes in de collectie voor beginnende mountainbikers met een klein budget en voor geoefende mountainbiker met meer te besteden.

Trek’s nieuwe Powerfly FS 2021 elektrische mountainbikes zijn ontworpen om verschillende sportieve ritjes mee te maken: hij leent zich perfect voor een langere tocht, epische avonturen op de paden maar ook voor de dagelijkse commute.

FS 5 G2 Trek e-bike
Trek Powerfly FS 5 G2 (Afbeelding: Trek Bikes)

Veelzijdige sportieve elektrische fiets: Giant Revolt E+ Pro

Deze nieuwe e-bike van Giant is er een voor de racemonsters onder ons. Helm op! De Revolt E+ Pro 2021 heeft namelijk ondersteuning tot een maximale snelheid van 45 kilometer per uur en is dus een speed pedelec.

De speed pedelec heeft een Yamaha SyncDrive Pro middenmotor met een torque van 80Nm. Dankzij deze motor en het sterke aluminium en carbon frame is deze e-bike geschikt voor verschillende rijstijlen en op verschillende wegen. Met de Revolt E+ Pro 2021 heeft Giant een fiets van hoge kwaliteit aan zijn collectie toegevoegd die goed is voor kilometers en kilometers avontuur.

Giant Revolt E+ Pro elektrische fiets
Giant Revolt E+ Pro (Afbeelding: Giant)

Goede en goedkope elektrische fiets: Lekker Bikes Amsterdam+

Lekker Bikes’ Amsterdam+ is wat zijn looks betreft vergelijkbaar met de eerste e-bike in dit rijtje van Cowboy. Deze elektrische fiets heeft een iets minder high-end kwaliteit en onderdelen maar heeft daardoor ook een wat lagere prijs. Deze elektrische fiets is voor minder dan tweeduizend euro echter zeker indrukwekkend.

De Amsterdam+ maakt indruk met zijn 250W Bafang (achterwiel)motor en belt drive. Het grote broertje van deze elektrische fiets heet de Amsterdam GT Enviolo CT, heeft een Bafang middenmotor en is net wat uitgebreider in zijn specificaties. Dat maakt hem het overwegen waard voor wie verwacht met regelmaat langere afstanden af te leggen op de e-bike.

lekker Bikes Amsterdam
Amsterdam+ (Afbeelding: Lekker Bikes)

Beste elektrische fiets volgens de ANWB: Kalkhoff Endeavour 3.B

Dat de Duitse fietsenfabrikant Kalkhoff ijzersterke en krachtige elektrische fietsen maakt, is geen nieuws. Het is daarom ook geen verrassing dat de Endeavour 3.B als beste e-bike uit de test kwam bij de elektrische fietsen-test van de ANWB.

De jury prijst deze e-bike onder andere om zijn stabiliteit, de fijne derailleurversnelling en zijn goede remmen. Wie deze elektrische fiets wel ziet zitten wil ongetwijfeld ook wel een testritje op een van deze vijf stadse e-bikes maken.

Kalkhoff Endeavour 3.B Elektrische fiets ANWB e-bike
Ook in het groen. (Afbeelding: Kalkhoff)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen