Elektrische fiets gebruiken om fit te worden? Dan moet je deze modellen hebben

Elektrische fietsen Lisanne Beijen 5 apr 2021
Leestijd: 4 minuten

Fietsen op een elektrische fiets is soepel en makkelijk. Wie wil nou niet continue de wind in de rug hebben?! Doordat een e-bike de berijder een klein duwtje in de rug geeft tijdens het fietsen denkt men vaak dat je niet fit kunt worden van fietsen op een e-bike. Niets is minder waar.

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben uitgewezen dat mensen die een elektrische fiets in de schuur hebben staan er vaker met de fiets op uit gaan en de auto vaker laten staan. Ongeacht het type e-bike dat ze hebben. We kunnen daarom wel specifiek een paar elektrische racefietsen en elektrische mountainbikes uitlichten, maar eigenlijk kun je dus met elke elektrische fiets werken aan je fitheid. Hieronder daarom vier strakke elektrische fietsen op een rij. Van de lange recreatieve fietstocht en de dagelijkse commute tot aan de super snelle en en avontuurlijke ritjes.

Elektrische fiets met lage instap voor de lange fietstocht: Kalkhoff’s Image 5.B. Excite+

Kalkhoff maakt al jaren enorm stevige elektrische fietsen waarop je met gemak en plezier een lange (en korte) fietstocht aflegt. De Image 5.B Excite+ is daar een goed voorbeeld van. Deze e-bike is leverbaar met een frame met lage instap voor extra stabiliteit. De lage instap maakt het op- en afstappen ook wie iets minder mobiel is een eitje.

De Bosch Performance Line motor met 65Nm biedt krachtige ondersteuning en geeft je al vanaf het moment dat je opstapt een goed duwtje in de rug. Dankzij de geïntegreerde 625Wh Bosch PowerTube accu heeft de Image 5.B Excite+, in ideale omstandigheden, een actieradius tot 150 kilometer. Daar kun je dus een aardige tocht mee afleggen.

kalkhoff image 5.b excite+ 2020 e-bike
Image 5.b Excite+ 2020 (Afbeelding: Kalkhoff)

Laat de auto staan en pak deze sportieve e-bike: Corratec E-Power Sport 28

Van autorijden word je niet fit. Laat daarom de auto staan en spring op je elektrische fiets voor ritjes naar de supermarkt en naar werk. Wie voor dit soort dagelijkse ritjes, waaronder een iets langere commute, de e-bike pakt in plaats van de auto zal dit zeker in zijn fitheid terugzien. Een goede fiets voor dit soort ritjes is de E-Power Sport 28 CX6 12S Gent van de Duitse fietsenfabrikant Corratec.

Deze elektrische fiets heeft een beetje het beste van twee werelden: hij biedt groot comfort en is tegelijkertijd een sportieve e-bike met alle nodige specificaties voor een sportieve rit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een geïntegreerde 625 Wh Bosch accu, een aluminium frame met vering in de voorvork en onder het zadel, Shimano schijfremmen en een nieuwe 250Watt Bosch motor met maar liefst 85Nm. Het zou ons niets verbazen als je met de E-Power Sport 28 CX6 12S in je schuur een fietsvakantie overweegt.

E-Power Sport 28 CX6 12S elektrische fiets
E-Power Sport 28 CX6 12S Gent (Afbeelding: Corratec)

Een sportieve elektrische fiets voor de racer: LAPIERRE eSensium 3.2 Women

Is fietsen op een elektrische racefiets valsspelen? Niet als het aan het Franse Lapierre ligt. Die hebben namelijk een groot aantal hele strakke elektrische road bikes in de collectie waar je benen spontaan harder van gaan trappelen op de trappers. Het lekkere aan een elektrische racefiets is dat je er makkelijker een langere afstand op aflegt.

Deze strakke Lapierre sSensium 3.2 ziet eruit als een gewone racefiets. Met een gewicht van slechts 14,5 kilo weegt hij ook niet veel meer dan de gemiddelde racefiets zonder motor.

Lapierre esensium 32 women elektrische fiets
eSensium 32 Women (Afbeelding: LAPIERRE)

Elektrische mountainbike voor wat avontuur: Sonic EVO TR 1 29

Wie het liefste van de gebaande paden gaat kan een elektrische mountainbike aanschaffen. De populariteit van deze sportieve e-bikes is de laatste jaren enorm toegenomen, waardoor er ook steeds meer keuze is uit verschillende e-MTB’s. De een is geschikt voor de gevorderde mountainbiker en de ander beter voor de recreant. Wie niet zijn volledige bankrekening wil plunderen maar wel een stevige elektrische fiets voor in de bossen en bergen wil hebben kan eens kijken naar de Bulls Sonic EVO TR 1 29. Oké, hij kost nog steeds zo’n 4100 euro maar daar krijg je een stevige e-MTB voor terug waar je jaren plezier van kunt beleven.

Deze elektrische mountainbike heeft volledige vering en alle componenten zijn slim in het frame verwerkt zodat ze tijdens het fietsen niet in de weg zitten. Bull’s e-bike heeft een Bosch Performance Line CX drive motor met 85Nm en wordt geleverd met een 500Wh of een 625Wh Bosch PowerTube accu.

Bulls Sonic Evo elektrische fiets
Sonic Evo TR 28 1 (Afbeelding: Bulls Bikes)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen