Elektrische fiets: Kruidvat troeft Lidl af met scherpe e-bike deal

Elektrische fietsen Thomas Aalderink 28 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Steeds meer winkels willen meeprofiteren van het succes van de elektrische fiets. Bij Lidl verkopen ze regelmatig e-bikes en zelfs Albert Heijn mengde zich onlangs in deze strijd. Kruidvat wil natuurlijk niet achterblijven, en dus neemt ook de welbekende drogisterijketen een elektrische fiets op in haar assortiment.

Deze e-bike is afkomstig van Minerva. Een Belgische fabrikant die al meer dan een halve eeuw fietsen bouwt. Allerlei verschillende modellen rollen er uit hun fabriek, waaronder dus ook deze elektrische fiets.

Kruidvat stunt met elektrische fiets

De Minerva e-bike die je bij Kruidvat vindt, is een vrij rechttoe rechtaan elektrische fiets. Hij heeft geen hele spectaculaire functies of een flitsend ontwerp, maar dat kun je ook niet verwachten. De Minerva e-bike is een eenvoudige elektrische fiets die zeer scherp geprijsd is. Mocht je op zoek zijn naar een basic fiets en geen al te groot budget hebben, dan is dit zeker een optie.

Het model dat je bij Kruidvat kunt vinden, beschikt over een high speed gear 36V/250 WATT/62Nm motor die is weggewerkt in het voorwiel. Deze biedt trapondersteuning tot 25 kilometer per uur. Dankzij de li-ion 36V/13.8 AH/496.8 Wh accu kun je behoorlijk lang genieten van dit steuntje in de rug. De Minerva e-bike heeft volgens Kruidvat namelijk een gemiddelde actieradius van 100 kilometer.

Prijs-kwaliteitverhouding staat voorop

Om te zien hoeveel energie je nog hebt, maak je gebruik van het minimalistische, maar duidelijke display op het stuur. Verder is deze elektrische fiets voorzien van een aluminium frame, V-brakes voor en achter, LED-verlichting voor en achter, banden met zijreflectie en een comfortabel zadel. De e-bike weegt 25 kilogram.

Elektrische fiets e-bike minerva Kruidvat
(Afbeelding: Kruidvat)

Dit alles bij elkaar maakt de Minerva e-bike een prima elektrische fiets die vooral uitblinkt in prijs-kwaliteitverhouding. Wat je alleen niet moet vergeten, is dat deze fiets in het goedkoopste segment valt. Houd er dus rekening mee dat bijvoorbeeld de motor wat meer geluid kan maken. Dit maakt het niet meteen een slechte fiets. Integendeel zelfs, maar verwacht geen high-end e-bike.

Kruidvat troeft Lidl af met e-bike deal

De Minerva e-bike is nu voor 849 euro te bestellen bij Kruidvat. Daarbij heb je drie jaar garantie op de gehele fiets, inclusief de batterij en motor. Binnen deze garantieperiode heb je ook nog één gratis jaarlijkse onderhoudsbeurt. Met deze lage prijs wint Kruidvat het van Lidl. Hun elektrische fiets is 30 euro duurder, maar heeft dan wel weer een beter ontwerp. Meer daarover, lees je hier.

Elektrische fiets langer mee laten gaan? Met deze tips is het een eitje!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen