Elektrische fiets in een paar seconden: zo tover je iedere fiets om

Elektrische fietsen Lisanne Beijen 30 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Een nieuwe elektrische fiets kopen is een flinke aanschaf. Een mid-range e-bike kost al snel 3500 euro of meer. Daarbij komt dat je misschien al een fiets voor de deur hebt staan. Die kun je ook omtoveren tot een snelle e-bike met het juiste gadget.

We hebben de laatste jaren al een aantal oplossingen voorbij zien komen om een ‘gewone’ fiets om te bouwen tot een elektrische fiets. Een van de nieuwste innovaties is afkomstig van een startup uit Brooklyn en heet CLIP.

CLIP maakt een elektrische fiets van iedere fiets

Op het eerste gezicht lijkt CLIP op een enorme wielklem voor op je fiets. Iets dat je fiets vergrendelt in plaats van vliegensvlug laat rijden. Dit apparaat is toch echt een conversion kit die van iedere ‘gewone’ fiets een elektrische fiets maakt.

CLIP elektrische fiets
CLIP (Afbeelding: CLIP)

CLIP ziet er misschien wat lomp uit op het voorwiel van de fiets maar is lichtgewicht (slechts 3 kilo!) en werkt soepel. Het gadget is gemaakt van zwart aluminium en heeft strakke aluminium panelen aan de zijkant. Binnenin CLIP zit een 450 Watt motor die wordt aangevoerd door een 36V, 144Wh accu. Daardoor ondersteunt hij tot een maximale snelheid van 24 kilometer per uur en heb je op je ‘nieuwe’ elektrische fiets een actieradius van zo’n 16 tot 24 kilometer. Dat is niet fors maar waarschijnlijk genoeg voor de dagelijkse commute. Doordat CLIP in slechts 40 minuten weer 100 procent is opgeladen hoef je niet bang te zijn dat je niet meer thuis komt.

Voordelen van een conversion kit

Een conversion kit als deze heeft verschillende voordelen. Doordat deze kit op ieder voorwiel past (oké, misschien niet op die van je oude omafiets met een enorme slag in het voorwiel) hoef je geen nieuwe fiets aan te schaffen. Dat bespaart je ruimte voor de deur of in de schuur en ruimte in je portemonnee. CLIP kost namelijk zo’n 280 euro terwijl je zelfs voor de goedkoopste elektrische fiets 1000 euro neertelt.

CLIP e-bike elektrische fiets
CLIP (Afbeelding: CLIP)

We kunnen ons ook voorstellen dat CLIP handig is in de stad. Een dure e-bike laat je misschien parkeer je misschien liever niet overal in de stad. Met CLIP op je voorwiel beweeg je je snel van A naar B maar haal je het elektrische onderdeel van je fiets wanneer je hem ergens stalt. Dankzij het minimale gewicht van het gadget steek je hem zo in je rugtas terwijl je de trein in gaat, de winkel in duikt, of ‘s avonds thuis komt van werk.

Een systeem als CLIP heeft uiteraard ook zijn beperkingen, waarvan de meest prominente zijn minimale actieradius is. Al is deze toffe kit niet ontworpen voor wie lange tochten maakt op zijn fiets maar juist voor de stadse commuter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen