Deze levensechte robothond reageert op hoe jij je voelt

Gadgets Sam Dille 30 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Robots worden met de dag een groter onderdeel van ons leven. Of het nu om een robotkeuken gaat of een slim bad: de toekomst draait om technologie. Vandaag doet Koda daar een schepje bovenop met een levensechte robothond.

In tegenstelling tot andere robothonden, maakt de versie van Koda gebruik van kunstmatige intelligentie. Zo kan de hond communiceren met zijn baasje. De KI van de robothond helpt hem aan te voelen wanneer de eigenaar verdrietig, blij of boos is. Hierop bedenkt de hond vervolgens een passende reactie. Deze robothond kan bovendien dienen als blindengeleidehond of waakhond.

Een robothond die anders is dan alle andere

De robothond maakt gebruik van Blockchain technologie. Dit is een techniek om informatie vast te leggen en op te slaan. Met behulp van Blockchain wordt het ook veel moeilijker om het systeem van de slimme hond te hacken hacken.

De Koda-robothond is uitgerust met 3D-dieptecamera’s aan de voor -en achterkant. Aan de voorkant van de robot zit zelfs een 13 megapixel camera, zodat hij prachtige foto’s kan maken. De slimme viervoeter heeft een bewegend kop- en staartstuk. Deze worden aangedreven door veertien motoren. De hond heeft ook een display met hoge resolutie en meerdere sensoren. De microfoon van de robot heeft een nauwkeurigheid van 97% en kan stemmen herkennen.

“Het is een knap staaltje huistechnologie: een familiehuisdier en een kunstwerk, allemaal tegelijk”, zei Koda-CEO Emma Russell in een verklaring. “Degenen die deze aandoenlijke robothond aanschaffen zullen niet alleen de indrukwekkende KI in actie zien, ze maken ook kennis met een schattig puppy die de intelligentie heeft van een supercomputer.”

Relatief goedkoop

Koda’s robothond klinkt niet alleen als een toffe gadget, hij is voor robot-begrippen ook nog eens relatief goedkoop. Voor de slimme viervoeter moet je nog steeds een dikke portemonnee hebben. Koda’s AI-robothond heeft een prijsklasse tussen 45.000 en 55.000 dollar. Dit komt neer op ongeveer 41 duizend euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen