Geniale actie: deze elektrische fiets blijft uit zichzelf rechtop staan!

Elektrische fietsen Mark Hofman 5 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

De elektrische fiets blijft groeien in populariteit. Niet heel gek, want de fietsen worden steeds betaalbaarder en als consument heb je keuze uit meer verschillende modellen dan ooit te voren. Al kunnen we met volle overtuiging zeggen dat we een model als deze nog nooit eerder voorbij zagen komen.

De Chinese ingenieur Zhi Hui Jun heeft een uiterst bijzondere elektrische fiets gemaakt. De schoonheidsprijs wint het niet, maar qua innovatie steelt hij de show op de weg. Nou, ja. Hij steelt de show juist wanneer hij aan de kant van de weg staat.

Elektrische fiets blijft uit zichzelf staan

Fietsen is voor mensen in Nederland de gewoonste zaak van de wereld. Gewoon even je been over de stang smijten, lekker op het zadel zitten en trappen tot je op je bestemming bent. Waar dit voor de meesten een hele normale bezigheid is, zijn er zat mensen die de ervaring niet hebben en nog moeten leren fietsen.

De elektrische fiets van Zhi Hui Jun is wat dat betreft dé uitvinding van de markt. Hij heeft namelijk een fiets geproduceerd die, volledig uit zichzelf, blijft staan. Zo is het voor mensen die nog moeten leren fietsen erg makkelijk om op en af te leren stappen.

Hoe werkt het?

Zoals je in de bovenstaande video ziet is er best wel wat voor nodig om de elektrische fiets dit te laten doen. Zo zie je op het stuur en de stang veel apparatuur zitten en zit er een zwaar metalen gewicht gevestigd aan het frame. Dat gewicht beweegt om ervoor te zorgen dat de fiets kan blijven staan, zonder dat iemand er ook echt op zit.

Elektrische fiets gebruiken? Houd dan rekening met deze dingen

Uiteraard is dat niet het enige dat ervoor zorgt dat de fiets dit kan doen. Het model is voorzien van een lading sensoren waaronder een RGB diepte-camera, een accelerometer, een gyroscoop en LiDAR.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen