Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Elektrische auto's 6 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Elektrische step met automatische noodrem: het nieuwe model van Bird

Een elektrische step is, naast de elektrische fiets, een handig stads elektrisch vervoermiddel om jezelf moeiteloos en snel van A naar B te verplaatsen. Naast moeiteloos en snel is het ook een milieubewuste optie in vergelijking met een autorit. Bird, een Californische fabrikant van elektrische stepjes, heeft een nieuw model uitgebracht die haar meest duurzame en milieuvriendelijke optie is van dit moment.

Het ontwerp van Bird Three, zoals de nieuwe elektrische step heet, is volledig gebaseerd op drie principes: duurzaamheid, veiligheid en technologie. Is Bird erin geslaagd deze drie principes tot in perfectie door te voeren in het ontwerp?

Bird Three: grotere accu, kleinere impact op het milieu

Wat het meest opvalt aan de binnenkant van de Bird Three elektrische step is zijn grotere accu met meer capaciteit. De accu is een 1 kWh pack; een stuk groter dan in de gemiddelde step. Dit geeft de step een grotere actieradius. De keuze voor de grotere accu is volgens Bird een milieubewuste.

In een blog over dit nieuwe elektrische racemonster legt de Californische fabrikant uit dat de impact van een elektrische step op een milieu het meest afhankelijk is en bepaald wordt door de levensduur van zijn accu. De nieuwe accu heeft een grotere capaciteit, maar daarnaast ook slimme functies die ervoor zorgen dat de step zo efficiënt mogelijk rijdt.

Bird Three elektrische step
Bird Three (Afbeelding: Bird)

Step in zijn geheel wat groter

Verder valt op dat Bird Three groter is dan andere stepjes van Bird. Wie op deze nieuwe step stapt merkt direct dat hij relatief groot is. Dit komt door zijn langere deck om op te staan en bredere stuur. Dit stuur krijgt overigens een antimicrobiële coating die de overdracht van ziekten en virussen moet tegengaan. De speciale coating is een handige extra voor de elektrische steppen van Bird die in steden te huur zijn.

Elektrische step is slimme vogel

Bird Three is een slim beestje. Dit is volledig te danken aan de innovatieve startup achter de elektrische step die zijn eigen besturingssysteem schrijft, genaamd Bird OS, en het systeem dat de motor aanstuurt.

De startup heeft een slim systeem ontwikkelt waarin de accu communiceert met de backend en met het gehele netwerk van verbonden stepjes. Hierdoor kan de elektrische step terwijl hij wordt gebruikt in real-time reageren op problemen en foutcontroles uitvoeren.

Bird Three elektrische step
Bird Three (Afbeelding: Bird)

Wanneer de accu bijvoorbeeld oververhit raakt stuurt deze een signaal naar de server waarna de step zichzelf vervolgens automatisch corrigeert en langzamer gaat rijden. Benieuwd naar de slimme vogel? Lees hier meer over de nieuwe elektrische step Bird Three en check hier wat de betere optie voor jou is: een elektrische fiets of elektrische step? Daarbij geldt alleen wel dat een step als deze in principe in Nederland niet de openbare weg op mag, dus check dat eerst even goed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!