Elon Musk loopt tegen de lamp: ‘Zelfrijdende auto’s toch een lastig probleem’

Elektrische auto's Wesley Akkerman 6 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk heeft op Twitter toegegeven dat het toch behoorlijk lastig is een zelfrijdende auto te ontwikkelen. Maar mensen geloven nog steeds in hem en steken Musk een hart onder de riem. Ze moedigen hem aan snel een nieuwe versie van de Full Self-Driving-software uit te brengen (die auto’s geen volledige autonomie geeft, ook al doet de naam dat wel vermoeden).

Elon Musk maakt al jaren beloftes over over de Full Self-Driving-software (FSD). In 2018 zou FSD in augustus uitrollen met V9 (Version 9). In 2019 zei Musk dat het nog een jaar zou duren en dat meer dan een miljoen auto’s dan zelf zouden kunnen rijden. En nu gebeurde het afgelopen weekend weer: de bèta van FSD 9 zou dan echt binnenkort verkrijgbaar zijn.

Elon Musk blijft beloftes maken

Het moge duidelijk zijn dat Tesla zeer bereid is zijn software met gebruikers te testen. Die gebruikers genereren waardevolle data, terwijl ze zelf nieuwe functies uitproberen — dat is dus een win-winsituatie. Daarom vragen ze geregeld aan Musk of hij de nieuwste softwareversie snel lanceert, zodat ze weer aan de slag kunnen gaan met de nieuwe mogelijkheden.

Dergelijke zaken kun je het beste niet haasten. Er komen geregeld berichten voorbij waarbij de automatische piloot van een Tesla zorgt voor problemen en crashen, soms met dodelijke aflopen tot gevolg. Het is daarom niet gek dat Musk besluit zijn tijd te nemen, ook al moet hij daardoor zijn beloftes opschuiven.

Tesla-eigenaars maken er grappen over

Tesla-eigenaars sturen zo nu en dan ook grapjes naar Elon Musk op Twitter, om aan te geven dat het maar lang duurt allemaal. Zo heeft één persoon zijn auto Two Weeks genoemd. Musk reageerde daarop dat de bèta nu écht niet lang meer op zich laat wachten. Hij voegt daar zelfs ik “Ik zweer het!” aan toe.

In dezelfde tweet laat de man weten dat het best moeilijk is om een auto autonoom te laten rijden. Er moeten veel problemen opgelost worden en hij had niet verwacht dat het zó moeilijk zou zijn. Daaraan voegt Musk toe dat het “achteraf gezien best logisch is dat het zo moeilijk is”.

Briljant! Elon Musk speelt Cyberpunk 2077 in Model S met Tesla-controller

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen